GALERIE FOTO. Nava-școală „Mircea” pleacă într-un nou marș de instrucție

281

Articole de la același autor

Elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale s-au ambarcat luni, 14 martie, la bordul navei-școală „Mircea” în vederea efectuării pregătirilor premergătoare marșului de instrucție internațional de anul acesta.

În următoarele zece zile, viitorii maiștri militari de marină se vor acomoda cu viața de la bordul navei și vor deprinde regulile după care se coagulează un echipaj. Asemeni numeroaselor generații predecesoare lor, cadeții vor dormi în hamac, vor lua masa în cazarma 3, tot acolo vor participa la cursuri predate de instructorii militari și, cel mai palpitant și așteptat moment, vor învăța tehnicile lucrului în arboradă.

Pe 24 martie, nava-școală „Mircea” va pleca din portul militar Constanța în primul marș de instrucție internațional din 2019 până acum. În cele 57 de zile în care se va afla pe mare, velierul simbol al Forțelor Navale Române va face escale în cinci porturi din Grecia, Franța, Spania, Italia și Turcia și va reprezenta România la două prestigioase festivaluri maritime de amploare, la Sete, în Franța și la Castellon, în Spania.

Nava-Școală ”Mircea” va reveni acasă pe 17 mai, în ziua în care aniversează 83 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Române.

* * *

Din rațiuni ce țin strict de capacitatea navei, la marșul de instrucție de anul acesta participă doar elevii militari școlarizați pentru structurile Ministerului Apărării Naționale. Elevii militari de anul I școlarizați pentru structuri din MAI și STS vor efectua stagiul obligatoriu de practică marinărească la Centrul de Instruire Marinărească și Sporturi Nautice de la Palazu Mare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6946 secunde