Gladiatori, geți și romani reînvie istoria cetății Tomis

243
Gladiatori, geți și romani reînvie istoria cetății Tomis - gladiatori-1463754566.jpg

Articole de la același autor

În acest week-end, Danais - Asociația România-Dacia Casa Noastră reușește să materializeze un deziderat mai vechi, și anume realizarea unui eveniment integrat în Constanța - o legătură între trecut și prezent, între unități de învățământ, instituții de cultură și comunitatea locală.

Așadar, sâmbătă, 21 mai, de Ziua Constanței - Ziua Tomisului, va fi celebrată istoria fabuloasă a acestor locuri, căreia autoritățile locale de până acum nu i-au acordat atenția cuvenită.

Începând cu ora 11, va avea loc deschiderea ceremoniilor, paradă și momente de interacțiune cu publicul pe Faleza Cazinoului - element identitar al Constanței

De la ora 13, va fi readusă la viață arena antică din vechiul Tomis. Situată, în realitate, în apropierea Pieței Ovidiu, la intersecția străzilor Ecaterina Varga și Negru Vodă, ea va fi "mutată" pentru o zi în Parcul Carol I. Acolo, gladiatorii din Ludus Danais vor susține spectacole și se vor antrena cu publicul. Cap de afiș va fi Skirtos Dakesis - retiarius, reprezentarea Zeului Neptun în Arenă.

Nu vor lipsi geții menționați de Ovidiu în scrierile sale, dar și romanii din Legiunea a XXX-a Ulpia Victrix, galonată în războaiele daco-romane.

Atelierele civile interactive - atelier ceramică, atelier dans, atelier pielărie, Atelierele militare - antrenamente cu gladiatorii, tir cu arcul - concursuri cu premii vor întregi o zi ce se dorește memorabilă și repetabilă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Mai 2016
Stire din Cultură-Educație : Teatru de păpuși,  la Harlequin
Pagina a fost generata in 0.7722 secunde