Google îl omagiază pe Eadweard J. Muybridge, inventatorul tehnicii fotografiei în mișcare

186
Google îl omagiază pe Eadweard J. Muybridge, inventatorul tehnicii fotografiei în mișcare - untitled-1333952624.jpg
Google și-a modificat, astăzi, logoul pentru a-l omagia pe Eadweard J. Muybridge, la împlinirea a 182 de ani de la nașterea fotografului, creator al zoopraxiscopului, prima versiune a proiectorului de filme.

Noul logo al Google, care îi este dedicat lui Eadweard James Muybridge, înfățișează mai multe fotografii, realizate alb-negru și color, care surprind un călăreț și calul său. În centrul fotografiilor se află un buton, care, în momentul în care este apăsat, face ca fotografiile să se miște, iar calul pare că galopează.

Eadweard J. Muybridge (9 aprilie 1830 - 8 mai 1904) a fost un fotograf englez, care a trăit cea mai mare parte a vieții sale în Statele Unite ale Americii. El este cunoscut pentru inventarea tehnicii fotografiei în mișcare, realizată cu ajutorul mai multor aparate de fotografiat. În 1879, Muybridge a inventat propriul aparat care capta mișcarea, cunoscut sub denumirea de zoopraxiscop, considerat un precursor al proiectorului de filme.

După ce a împlinit vârsta de 20 de ani, Eadweard Muybridge s-a mutat în SUA, unde a fost atras de peisajele sălbatice. După ce a suferit un accident, s-a întors în Marea Britanie și a studiat fotografia. După reîntoarcerea în SUA, în 1967, și-a câștigat reputația ca fotograf de peisaje.

Aparent un om temperat, Muybridge l-a împușcat și ucis pe amantul soției sale, dar a fost achitat, în parte datorită faptului că juriul care l-a audiat a considerat "justificată" crima, dar și pentru că era prieten cu Leland Stanford, guvernator al Californiei.

În 1872, Muybridge și Stanford au făcut un pariu cu privire la un cal care galopa. Stanford a spus că, atunci când un cal galopează, la un moment dat picioarele sale ating simultan pământul. Stanford l-a provocat pe Muybridge să demonstreze acest lucru folosind fotografia. La rândul său, Muybridge a folosit mai multe aparate de fotografiat pentru a face demonstrația.

În 1879, Muybridge a inventat zoopraxiscopul, care este un disc circular cu o succesiune de imagini. Atunci când discul este rotit, imaginile încep să se miște.

Google își modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalități.

Pagina a fost generata in 1.4939 secunde