Grădinița "Albatros" își deschide porțile pentru prichindei

957

Articole recomandate

Instituția de învățământ a fost inaugurată de către primarul Ion Ovidiu Brăiloiu, în prezența cadrelor didactice de pe plan local și a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

"Această grădiniță vine în sprijinul familiilor din Eforie, în special a părinților care au un program de muncă de opt-zece ore și care nu au cum să vină să își ia copilul la ora 12.00. Era foarte necesară amenajarea unei grădinițe cu orar prelungit", a declarat primarul Brăiloiu. Grădinița "Albatros" este situată pe str. Negru Vodă din Eforie Nord, la parterul creșei de lângă grupul Școlar "Carmen Sylva". Unitatea de învățământ are două săli de clasă moderne și o capacitate de 40 de locuri. Sălile au fost dotate cu mobilier nou nouț - pătuțuri rabatabile, dulăpioare, măsuțe, scăunele - fiind amenajată totodată și o cameră de baie "miniaturală" cu chiuvete de dimensiuni corespunzătoare vârstei copiilor.
Carmen Bagâș, educator în cadrul Grădiniței "Albatros", a declarat că preșcolarii care vor fi înscriși la unitatea de învățământ pe care o reprezintă vor avea parte de o educație de calitate. "Meritul amenajării acestei grădinițe este al Primăriei și Consiliului Local Eforie. Am avut o colaborare foarte strânsă cu domnul primar Brăiloiu și cu administratorul Viorica Greceanu", a spus Carmen Bagâș. Valoarea investiției este de peste un miliard de lei vechi. Grădinița a beneficiat și de o donație în jucării și jocuri din partea Comitetului de Inițiativă pentru Egalitate de Șanse, din care face parte și soția primarului Brăiloiu.
La eveniment a fost prezent și directorul Grupului Școlar "Carmen Sylva", Silvius Becherescu. El a declarat că înființarea unei grădinițe cu orar prelungit în Eforie este un real câștig pentru comunitate și a felicitat autoritatea locală pentru amenajarea unității de învățământ. "Realizarea acestei grădinițe dovedește interesul administrației locale față de învățământ", a apreciat Silvius Becherescu. La inaugurarea grădiniței a fost prezentă și inspectorul școlar adjunct Adriana Oprea, care a felicitat la rândul ei primăria pentru modul cum arată grădinița. Primarul Ion Ovidiu Brăiloiu a precizat că intenționează să construiască o grădiniță cu orar prelungit și la Eforie Nord.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0575 secunde