"Hamlet" vă invită la teatru, în această seară

203

Articole de la același autor

Festivalul de teatru online "Seri de teatru la Pontul Euxin" continuă, în această seară, de la ora 18:00, cu o nouă piesă. Aceasta va putea fi vizionată pe pagina de Youtube a Facultății de Arte a Universității "Ovidius" (https://www.youtube.com/channel/UCAX7IC0rqu7lA1WYWFwZ7oA), spectacolul "Hamlet", după piesa cu același nume de William Shakespeare. O piesă a răzbunării, spectacolul pus în scenă de Cosmin Borodan în anul 2010, este tragedia în care se confruntă lumi și probleme distincte.


Eroul este o personalitate dominantă de un mister care naște nehotărâre. În acest univers el își depozitează forța și frica sa ce nasc fie imaginea unui om chinuit și frământat de gânduri care îl devoră, fie aceea a unuia înzestrat cu o incredibilă perseverență și putere de a îndeplini un act judiciar. Balansul acestor interpretări este dublat de un balans al rostului existenței - a fi sau a nu fi - care conferă tragediei dimensiuni interpretative neașteptate. 


Din distribuție fac parte aproape numai fete, Hamlet însuși fiind interpretat de o actriță. Regizorul spectacolului Cosmin Borodan, a motivat acest demers: "Shakespeare dă atât de multe posibilități încât poți să faci piesele lui cum vrei tu. În text îți lasă o portiță prin care poți să găsești suport pentru orice. Suportul l-am găsit în câteva replici de-ale lui Hamlet, care spune «Slăbiciune ți-e numele, femeie!», iar într-un monolog zice «Stau și înjur ca o muiere, sunt o târfă!». Din punctul acesta de vedere, Hamlet se consideră pe interior o femeie și consideră tot ce e în jurul lui slăbiciune. Hamlet se consideră o femeie slabă". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Aprilie 2020
Stire din Cultură-Educație : Cum ne distrăm weekendul acesta, acasă
Pagina a fost generata in 0.3353 secunde