Hramul mănăstirii din Capidava

348
Hramul mănăstirii din Capidava - hramulmanastiriidincapidava-1467994736.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 9 iulie, începând cu ora 8, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea "Sfinții Epictet și Astion" de la Capidava, așezământ monahal care, pe data de 8 iulie, și-a cinstit ocrotitorii.

Mănăstirea Capidava a fost înființată în data de 1 iulie 2007, în apropierea cetății omonime, unde, încă din anii 518-520, exista o episcopie. La așezământul monahal de la Capidava au fost construite, în anul 2009, paraclisul cu hramul "Intrarea în biserică a Maicii Domnului" și corpul de chilii. În anul 2013, pe 8 iulie, ierarhul Tomisului a pus piatra de temelie a bisericii mari, ocrotite de Sfinții Epictet și Astion, și a sfințit paraclisul. Corpurile de chilii au fost construite în stil arhitectonic brânco-venesc, cu pridvor deschis la parter și balcon la etaj.

Reamintim că și în municipiul Constanța există o biserică ocrotită de cei doi sfinți dobrogeni, Epictet și Astion. Lăcașul este în construcție și se află situat în sudul orașului, în cartierul Veteranilor (Aleea Veteranilor, nr. 11, kilometrul 5).

Duminică, 10 iulie, Ierarhul Tomisului va răspunde invitației ÎPS Ambrozie, Mitropolit de Durostorum - Silistra (Bulgaria), și va face parte din soborul de arhierei care va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" cu prilejul sărbătorii Sfinților mucenici din Durostorum.

Tot duminică, de la ora 18, în sala mare a Casei de Cultură din Constanța, Arhiepiscopia Tomisului, prin Departamentul Cultural - Educa-țional, organizează conferința "Continuitate/Discontinuitate între iudaism și creștinism", susținută de către pr. prof. dr. Ioan Chirilă, președintele Senatului Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca. Evenimentul se va desfășura în prezența lui ÎPS Teodosie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4564 secunde