Mesaj de adio lipsit de… Curaj: "Au fost câteva luni complicate"

619
10
Mesaj de adio lipsit de… Curaj:

Articole de la același autor

Devenită deja cunoscută activitatea susținută și pe Facebook a fostului ministru al Educației Adrian Curaj, iată că și de această dată a dorit să lase… posterității un mesaj. Nu ne-am fi așteptat la dezvăluiri senzaționale, cu toate că o demitere are justificări nu tocmai lăudabile.

"Au fost câteva luni complicate, dar și frumoase, luni de muncă susținută, de realizări, luni în care am demarat proiecte, am sădit câteva semințe valoroase pentru un sistem de educație mai incluziv, mai performant, mai aproape de nevoile actuale ale elevilor și ale societății și am întâlnit oameni extraordinari, dedicați școlii. Mă bucur că am avut această oportunitate.

Ca om care și-a dedicat întreaga carieră educației și cercetării, cunosc multe dintre pro-blemele cu care învățământul românesc se confruntă. Am descoperit în aceste luni, însă, că avem motive pentru a privi cu încredere în viitor. Școala românească are în continuare mulți profesori dedicați, mulți cercetători inteligenți și onești, mulți elevi și studenți care se pregătesc temeinic. Atât timp cât vom acorda acestor oameni șansele și susținerea de care au nevoie, perspectivele învățământului și ale noastre ca societate sunt favorabile", a transmis Curaj.

Numit pe 17 noiembrie anul trecut, fostul ministru a reușit să continue organizarea de concursuri pentru funcțiile de conducere din inspectoratele școlare, dar nu a reușit să "emane" și mult așteptatele metodologii pentru organizarea concursurilor de directori de unități de învățământ. Poate că s-a remarcat cu prea numeroase dezbateri publice aruncate în… agora, fără să le și finalizeze, ultima fiind chiar controversata structură a anului școlar 2016-2017. 

Comentează știrea

Jooos, stan!
8 iulie 2016
Jooos, popa!

Au fost cativa ani complicati! Stan nu va recunoaste asta niciodata, dar nici nu este cazul. Tanti asta, cu toarta ei de serviciu, madam dimitriev (popa, de nevoie), n-au demnitate nici cat ciresele neculese! Este bine ca scapam de astea intr-un final, nu ne lasam de ele asa cum si ele si-au ocupat timpul cu zgandarirea noastra permanenta! Care pe care?! Asta-i intrebarea!

Ne lasa stan vreun mesaj de adio...
8 iulie 2016
Lipsit de ...curaj?!

Asta, tovarasa stan, n-are de unde! Ii lasam noi mesaje pline de curaj si ni le asumam integral! Stiu stan si dimitriev foarte bine asta! Mesaj subliminal, tanti, mesaj subliminal! Noi corespondam si cand nu scriem, stiti, nu?! Intre noi si tantile astea aproape invinse de propria dusmanie exista....comunicare....subterana...! Cunoscatorii stiu!

Huoooo, stan!
8 iulie 2016
Huoooo, dimitriev (popa, de conjunctura)

Lasati-o, frate, pe stan, ca este deja ingenuncheata! Mai are un strop de vlaga, incearca sa mai stea in picioare, metaforic vorbind, dar este cocosata de toata situatia nasoala creata de ea, timp de 4 ani, in 28! A vrut ura si razbunare, are parte de asa ceva! A vrut injosire si umilire, are parte ea insasi de asa ceva! A vrut supunere si indobitocire, are parte de o impotrivire din partea celorlalti, din ce in ce mai evidenta! Daca ar mai fi trait, George Orwell ar fi fost tentat sa spuna:"Intr-adevar, romanul meu este pus in scena la 28 la scara reala!" Ce inseamna, domle, ironia sortii!!! Nu-i asa, stane?! Nu-i asa, mai dimitriev?!

Adio,
8 iulie 2016
dar raman cu voi!

Adio, adio, dar nu-i chiar asa de simplu cum pare.....Situatia e imbarligata rau! Pai daca parasesc fotoliile de director, doamnele stan si popa ramn in scoala ca profesori titulari, nu? Baga cineva mana in foc ca dansele se potolesc, adica nu mai baga strambe? Mai ales scumpa noastra Crue......Pariez ca nu! Caracterul, bata-l vina.... Si luptati-va, luptati-va fratilor, pana.....nu se stie pana cand!

Calvarul de la 28.....
8 iulie 2016
Intamplari demne de schitele lui Caragiale

Complicati??? Pardon! Au fost cativa ani de teroare la propriu. Cine n-a fost in scoala 28 habar n-are ce lupta surda a fost intre conducere si subordonati, pe diverse palieresi in situatii de-a dreptul incredibile .....Directorii plus CA-urile, c-au fost mai multe, le-au scuipat in cap non-stop angajatilor! Unii au acceptat tacit, altii pe fata, iar unii mai ghinionisti s-au opus. Vai de capul lor ce s-a abatut asupră-le. Se stie, nu-i nevoie sa se mai povesteasca. Dar nici conducerea nu se astepta sa aiba parte de atata rezistenta din partea supusilor 'nesupusi'. Merita sa se scrie o carte despre toate tărășeniile intamplate la DB. Sigur ar avea succes, cu atatea personaje de-a dreptul pitorești, si-atâtea lovituri de teatru! Caragiale a fost mic copil, sa cititi scrisorelele deschise din 28........De-a dreptul delicioase! Incredibil, monșerrr.....

Răspuns la: Jooos, popa!
Adăugat de : Jooos, stan!, 8 iulie 2016
Au fost cativa ani complicati! Stan nu va recunoaste asta niciodata, dar nici nu este cazul. Tanti asta, cu toarta ei de serviciu, madam dimitriev...
28 ramane cu stan!
10 iulie 2016
Unde-i demisia?! Nu-i demisia!

Visati cu ochii deschisi, mai, cadre nemultumite de regimul dictatorial al lui stan?! Voi nu intelegeti, asta minte si cand tace?! De unde pana unde sa isi dea ea demisia, cand s-a pretat la absolut orice tocmai ca sa devina directoare?! Iar la dimitriev (popa, de necesitate) nu renunta stan, desi mai rasufla unele nemultumiri de-ale lui stan referitoare la mersul lui dimitriev prin scoala....astea doua, impreuna, au distrus scoala 28! Ele, impreuna, fac toate relele inchipuite si neinchipuite! Luati-va adio de la demisia acestor doua rautacioase! Sa va faca rau, sa va distruga si sa va denigreze reprezinta insusi sensul lor in viata de doi bani pe care o traiesc aceste neimplinite!

Plecati voi din 28!
10 iulie 2016
stan si dimitriev raman!

Mai bine pleaca din 28 cine nu mai poate rezista cu stan si dimitriev! Un lucru este sigur: astea doua distrug tot! Daca mai exista cineva in 28 care crede prosteste ca stan si popa sunt fete bune si bine intentionate, atunci acea persoana este victima sigura a duetului dictatorial-distructiv stan- dimitriev.

!
11 iulie 2016
?

Noutati de la DB?!

GLONT
11 iulie 2016
PE LANGA URECHE

Asa s-a intamplat din cauza directoarelor si a CA-ului de doi bani de la Sc 28. Au titularizat 18 invatatoare pe 17 posturi. Noroc ca avem o inv. in concediu de maternitate. Dar dace ea voia sa sa intoarca dupa un an la post, ce faceam? Dosariada?Poate sesizeaza cineva inspectia muncii! VAI DE MAMA LOR! INCOMPETENTE PANA-N UNGHII! HABAR N-AU DE LEGI, BUNA CREDINTA SI PROFESIONALISMUL SUNT DEPARTE !!!!!

ISJ-ul sa ia masuri!
12 iulie 2016
Sanctiuni pe toata linia!

Inspectoratul ce pazeste? Sa analizeze situatia, sa faca o comisie de disciplina si sa le SANCTIONEZE pe doamnele director de la sc.28! Au gresit....cu intentie, sa suporte consecintele. Si CA-ul sa fie si el sanctionat, ca a votat prostia! Simplu ca buna -ziua. Ce mai la deal, la vale.....15% din salariu pe sase luni! Sau pe 8 luni, ramane la latitudinea CA-ului de la inspectorat.....Si calificativul scazut, bineinteles, ca sa-si bage mintile in cap! Gradatie de merit nu merita!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5233 secunde