Îi ținem pumnii celebrei noastre pianiste

1254
Îi ținem pumnii celebrei noastre pianiste - 41dd6597404c2a8cb53cabf44d348942.jpg
Printre cei șase finaliști ai concursului Eurovision Tineri Muzicieni pe care duminică, 14 martie, ora 19,30, îl vom putea urmări în direct la TVR Cultural, se numără și constănțeanca noastră Maria Elisabeta Zdralea (16 ani).
Pregătită de regretata profesoară Iuliana Cârlig, Maria a absolvit gimnaziul la Colegiul Național de Artă "Regina Maria", anul trecut reușind, cu notă maximă, să devină elevă a Liceului de muzică "George Enescu" din București, dovadă a valorii exce-lentului cadru didactic constănțean.
Maria a început studiul pianului la vârsta de 6 ani cu prof. Victoria Boicenco. A participat la cursuri de măiestrie cu pianiștii: Horia Mihail, Andreas Henkel (Germania), Mariusz Adamczak (Polonia), Eugene Albulescu (SUA), Cedric Tiberghien (Franța).
Este membră activă a Fundației Culturale "Remember Enescu", în cadrul căreia a susținut recitaluri în mai multe orașe ale țării (Cluj Napoca, București, Ploiești, Brașov, Constanța), precum și în Piața Festivalului Internațional "George Enescu" (septembrie 2009).
Posesoare a premiului I la edițiile din 2002, 2004 și 2005 ale Concursului "Micul Mozart" de la Constanța, în anul 2008 a obținut premiul I la Concursul "Craiova Piano", iar în anul 2009 a fost laureată a Concursului de Interpretare Instrumentală "Margareta Sterian" de la Buzău (premiul I). A câștigat Premiul I și Marele Trofeu "Ionel Perlea" la Concursul de Interpretare Instrumentală "Ionel Perlea" – Slobozia, ediția 2009. A obținut premii la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală - faza zonală și națională. În septembrie 2008 a primit din partea Guvernului României Diploma de Excelență – "Olimpicii Școlii Românești", pentru palmaresul realizat și poziția de excelență deținută în galeria de olimpici ai școlii românești.
Competiția "Eurovision Young Musicians" are loc la fiecare doi ani începând din 1982. Este cel mai mare eveniment internațional european televizat de muzică clasică, ce dorește să ofere tinerilor muzicieni talentați șansa de a se face cunoscuți în fața unui public larg, în vederea construirii unei cariere internaționale. Câștigătorul finalei va deveni reprezentantul României la "Eurovision Young Musicians" - Viena 2010, ce se va desfășura pe 14 mai în Piața Primăriei din Viena (Rathausplatz) și care va fi urmărit în direct de toate țările participante.
Duminică, 14 martie, cei șase finaliști români vor susține concerte la Ateneul Român, acompaniați fiind de Orchestra Națională de Tineret dirijată de Horia Andreescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Februarie 2010
Stire din Fun : Începe săptămâna EUROVISION la TVR1
Pagina a fost generata in 0.3349 secunde