Înscrierile în clasa I încep în prima zi din semestrul al II-lea

Concurs În anul școlar 2009-2010 vor exista 370 de clase

1186

Articole de la același autor

Conform Regulamentului de funcționare și organizare a unităților de învățământ preuniversitar, unitățile de învățământ primar și gimnazial sunt obligate să școlarizeze, cu prioritate, în limita planului de școlarizare aprobat, elevii care au domiciliul în aria de cuprindere a unității respective. Facem această precizare întrucât ieri, agențiile de presă făceau cunoscut faptul că în prima etapă de înscrieri la școlile din municipiul Sfântu-Gheorghe elevii au putut fi înscriși la instituția de învățământ de care aparține strada lor.
Potrivit noului sistem, introdus experimental în Sfântu-Gheorghe, în perioada 26 ianuarie - 1 februarie, părinții își pot înscrie copiii cu prioritate la școala de care aparține strada lor, urmând ca în a doua fază (9 februarie - 15 februarie) să poată opta pentru locurile libere la școala la care doresc, cu posibilitatea de a face transferuri, iar în ultima etapă se pot înscrie și elevii din afara orașului. Măsura a fost luată pentru a se evita supraaglomerarea școlilor centrale și desființarea școlilor de cartier sau de la periferia orașului.
Nici la Constanța lucrurile nu stau prea bine, an de an maratonul înscrierii bobocilor, fie ei de grădiniță sau clasa I, iscând mari controverse și scandaluri, cu toate că școlile și-au stabilit foarte precis metodologia de înscriere. Și la noi se ține cont de adresa de domiciliu, dar se mai au în vedere și eventualii frați aflați în aceeași instituție sau faptul că locul de muncă al părinților este în imediata vecinătate a unității de învățământ.
La nivelul județului Constanța, în anul școlar 2009-2010 sunt estimați circa 8.000 de elevi, pentru a căror școlarizare sunt prevăzute 370 de clase I, în învățământul de masă, tradițional și Waldorf.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7652 secunde