Concurs Elevii Colegiului de Arte continuă să dea formă și culoare literaturii dobrogene

387

Articole de la același autor

Ieri, elevi și profesori ai Colegiului Național de Arte "Regina Maria" au realizat, în parteneriat cu filiala dobrogeană a Uniunii Scriitorilor, o nouă acțiune din seria "Întâlniri cu scriitori dobrogeni".

Menirea acestor întâlniri este să familiarizeze elevii cu scriitorii dobrogeni, pe de o parte, și de a da ocazia scriitorilor să-și redescopere propria scriitură în interpretarea dată de către tinerii secției de design.
După întâlnirea cu poemele Ameliei Stănescu, din luna noiembrie a anului trecut, oaspete de această dată le-a fost Ovidiu Dunăreanu, președintele USR filiala Dobrogea. Scriitorul constănțean a publicat, recent, un volum de proză la Editura Paralela 45, intitulat "Cu bucuria în suflet", acest eveniment oferind ocazia manifestării de ieri. Cartea a fost prezentată de dr. Angelo Mitchievici, lector al Facultății de Litere din cadrul Universității "Ovidius", care a semnat și postfața volumului. În prezentarea sa, Mitchievici a elogiat, așa cum se obișnuiește în astfel de ocazii, atât autorul, cât și cartea, fără să spună foarte multe lucruri și nimic care să iasă din tiparele consacrate ale prezentărilor făcute de prieteni.
Următorul moment a constat în lecturarea unor fragmente din carte, pe care elevii secției de design a prof. Con-stantin Grigoruță le-au ilustrat grafic, potrivit inspirației de moment oferite de text, într-un maraton de creație plastică.
În timp ce elevii secției de design desenau, alți elevi ai Colegiului au pus în scenă un mic spectacol, care singur merită întreaga osteneală a organizării. Momentul muzical-literar a debutat cu un recital de vioară al elevei Georgiana Stoica, clasa a VIII-a A, pregă-tită de prof. Irene Nistorescu.
Mădălin Mușat, din clasa a VI-a A, care a stat cuminte, chiar ascuns, între scaunele sălii "Sergiu Celibidache", când a fost chemat s-a îndreptat sfios spre pianul de pe scenă, dar, odată așezat la pian, mâinile i-au luat foc într-un recital care a impresionat puternic asistența. Probabil, singura persoană care nu a fost surprinsă de virtuozitatea tânărului pianist a fost prof. Taina Scarlat, care l-a pregătit. Cătălin Mardale, elev în clasa a VIII-a A a urcat apoi pe scenă, pentru a recita versuri.
La sfârșitul evenimentului, elevii secției de design au prezentat publicului din sală și prezidiului desenele, spunând și câteva cuvinte despre ce i-a inspirat din paginile lecturate ale cărții. Aceste desene vor constitui materialul unei viitoare expoziții.
Evenimentul a fost inițiat și organizat de profesoarele de limba română Doinița Pindic, Cătălina Gherase și Georgiana Crîngașu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8879 secunde