În atenția profesorilor: cotizația către sindicat se va opri din salariu

371
Liviu Pop, fost secretar general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a criticat ordinul fostului ministru Funeriu încă de la emitere, care îi obliga pe profesori să achite contribuțiile direct la sindicate. De cealaltă parte, Daniel Funeriu spunea că a emis respectivul Ordin pentru a elimina obligativitatea plății contribuției către sindicate. Totuși, școlile nu rețineau decât contribuțiile cadrelor didactice membre de sindicat.

Ministrul interimar al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Liviu Marian Pop, a emis un ordin prin care împuternicește unitățile de învățământ să rețină din nou cotizația cadrelor didactice către sindicate.

Pop anulează astfel Ordinul fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu. De asemenea, Funeriu interzicea contabililor din școli să rețină și să direcționeze, la salariu, banii pentru ratele la bănci ale profesorilor. Numeroase cadre didactice și-au exprimat nemulțumirea atunci, susținând că ministrul îi obligă să stea la cozi pentru a-și achita ratele.

Fiecare cadru didactic (membru de sindicat) contribuie, în fiecare lună, cu 1% din salariu către organizațiile sindicale din învățământ. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3071 secunde