Românii dau jumătate din salariu pe mâncare

345
Românii dau jumătate din salariu pe mâncare - mancare-1338321511.jpg
Aproape jumătate din banii pe care îi câștigăm în fiecare lună sunt cheltuiți pe produse alimentare. Și asta din cauză că alimentele de bază s-au scumpit de mii de ori în perioada de după Revoluție.

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, laptele, ouăle și telemeaua de oaie costă de aproximativ 2.500 de ori mai mult decât în anul 1990. Aceleași calcule arată că merele s-au scumpit de peste două mii de ori în ultimii 20 de ani, iar perele costă de peste 3.800 de ori mai mult. Dacă în 1990 un kilogram de pere costa 12 lei vechi, acum, un kilogram ajunge la 45.900 de lei vechi, adică 4,5 lei noi.

Potrivit INS, la un salariu mediu net de 350 de euro, un român cheltuiește în fiecare lună pe mâncare 143 de euro, fără să adăugăm băuturile alcoolice și tutunul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.338 secunde