Pentru situații excepționale

Încă două zile de înscrieri la Bacalaureatul de toamnă

467
Încă două zile de înscrieri la Bacalaureatul de toamnă - eleviinsaladeclasa10-1344174063.jpg

Articole de la același autor

Conform calendarului examenului de bacalaureat 2012, etapa de înscriere a candidaților la cea de-a doua sesiune a acestui examen s-a realizat în perioada 16-20 iulie.

În județul Constanța, s-au înscris 2.785 de candidați: 325 din mediul rural și 2.460 din mediul urban. Marea majoritate provin de pe filiera de învățământ tehnologică (2.077), alți 623 provin de la licee teoretice, iar 85 de la vocațional.
Absolvenții care promovează examenele de corigență, programate în zilele de 8 și 9 august, se pot înscrie atât în data de 10 august, cât și pe 13 august.
De asemenea, în situații excepționale, bine fundamentate, candidații care nu s-au putut înscrie în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat se pot înscrie pe 10 și 13 august.
Pentru această a doua sesiune, au fost decise opt centre de examen: Grupul Școlar Energetic Cernavodă, Grupul Școlar Industrial "Dragomir Hurmuzescu" Medgidia, Grupul Școlar Industrial "Ion Bănescu" Mangalia, Grupul Școlar "Lazăr Edeleanu" Năvodari, Colegiul Tehnic "Tomis" Constanța, Colegiul Tehnic de Marină "Al. I. Cuza" Constanța, Grupul Școlar "Gh. Duca" Constanța, Liceul "Ioan N. Roman" Constanța.
Conform statisticii oferite de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, la proba scrisă de limba și literatura română s-au înscris 1.317 candidați, la limba maternă (turcă) - doi, la proba obligatorie a profilului - 1.773, iar la proba la alegere a profilului sau specializării - 1.009.

Subiectele, în seiful cu date secrete
Legat de această a doua sesiune de bacalaureat, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, declara: "Să nu se descurajeze cei care au picat în prima sesiune. Avem o sesiune în luna august pe care o vom privi cu toată atenția și pentru care vom lua măsuri urgente". Și aici s-a referit la cursurile remediale care, în județul Constanța, după cum ați putut citi recent, nu s-au bucurat de un interes deosebit.
Ministrul Educației a ținut să mai precizeze că subiectele din cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului nu vor fi mai ușoare decât cele din prima, întrucât ele sunt deja făcute și nu pot fi modificate, pentru că nu ar fi corect pentru cei care au promovat în prima sesiune să existe o altă abordare: "Subiectele se găsesc în seiful cu date secrete și vor sta acolo până în ziua în care vor pleca spre elevi".

Calendarul sesiunii august-septembrie
20-21 august - Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română
20-22 august - Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
21 -22 august - Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională
23 - 24 august - Evaluarea competențelor digitale
27 august - Limba și literatura română (proba scrisă)
28 august - Limba și literatura maternă (probă scrisă)
29 august - Proba obligatorie a profilului (probă scrisă)
31 august - Proba la alegere a profilului și specializării (probă scrisă)
2 septembrie - Afișarea rezultatelor (până la orele 16:00) și depunerea contestațiilor (orele 16:00 - 20:00)
3-4 septembrie - Rezolvarea contestațiilor
5 septembrie - Afișarea rezultatelor finale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3924 secunde