Încă o lună de vacanță forțată. Începe programul Școala de acasă

323
Încă o lună de vacanță forțată. Începe programul Școala de acasă - fotofondincaolunadevacanta-1584461514.jpg

Articole de la același autor

Foarte mulți elevi descoperă, zilele acestea, o nouă metodă de a învăța de acasă. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța centralizează orarul activităților desfășurate online și a solicitat ca autoritățile locale să găsească soluții și pentru elevii care nu dispun de echipamentele necesare pentru lecțiile online.

Cu cel puțin o lună de vacanță forțată în față, cadrele didactice din numeroase unități de învățământ din județul Constanța s-au mobilizat și au pornit deja lecțiile online. Elevii participă la ore, li se face prezența, le sunt explicate noțiunile și apoi primesc de lucru. Unii scriu pe fișe, pentru a putea fi verificate de profesori după revenirea la școală, alții pe caietele de clasă și pe cele de teme.

Sunt însă multe unități unde lucrurile de-abia încep să se pună la punct.

"Școlile rămân închise pe întreaga perioadă a stării de urgență. Este important să stăm acasă, atât pentru protecție personală, cât și pentru diminuarea răspândirii coronavirusului în comunitate. Așadar, cel puțin pentru încă o lună, cursurile se suspendă. De aceea, este important să păstrăm legătura cu elevii, să le oferim posibilitatea de a menține, de la distanță, contactul cu școala.

Le recomandăm cadrelor didactice să utilizeze soluțiile online prezentate de Ministerul Educației și Cercetării (clasaviitorului.ro, scoalapenet.ro), pe cele deja utilizate în școală sau pe cele care sunt folosite cu succes în alte unități de învățământ. În acest sens, vom disemina exemple de bună practică. Directorilor le-am solicitat să ne comunice, până astăzi, 17 martie, (n.r. - ieri) soluțiile identificate la nivelul unității de învățământ și orarul activităților online", a anunțat inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.

Nu se îngheață anul școlar!

În plus, acesta a solicitat să fie identificați elevii, din fiecare școală, care nu dețin echipamentele necesare pentru urmărirea lecțiilor online sau nu au posibilitatea de accesare a internetului.

"Împreună cu administrațiile publice locale, fiecare director ar trebui să găsească soluții și pentru aceștia, astfel încât toți elevii să poată beneficia de legătura virtuală cu dascălii și cu ceilalți colegi. Le solicităm, pe această cale, primăriilor din județul Constanța să se implice în asigurarea celor necesare pentru derularea optimă a programului «Școala de acasă». Acolo unde nu li se poate asigura tuturor elevilor și cadrelor didactice acces la internet și dispozitive necesare activităților desfășurate virtual, există și soluții precum TeleȘcoala", a subliniat șeful ISJ Constanța.

Pe de altă parte, ministrul Educației, Monica Anisie, a infirmat toate zvonurile privind o eventuală înghețare a anului școlar.

"Indiferent de situația în care ne aflăm, îndemn părinții, cadrele didactice, elevii și studenții să se informeze numai din surse oficiale și să nu ia în seamă știrile false care au invadat spațiul online. Totodată, trebuie să dăm dovadă de calm și de responsabilitate și vă asigur că măsurile pe care le vom lua vor fi în sprijinul elevilor și al studenților. Nu s-a pus problema înghețării anului școlar! Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar.

Înțeleg îngrijorarea celor care vor susține examenele naționale și, în acest sens, vă asigur că, în aceste momente, Ministerul Educației și Cercetării lucrează la o serie de măsuri clare și eficiente pe care le va comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial. Deocamdată, trebuie să fim responsabili, să arătăm solidaritate și să continuăm învățarea de acasă", a declarat ministrul Educației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5055 secunde