Cursuri suspendate, simulări anulate. Școala, complet bulversată de Covid-19

1000
Cursuri suspendate, simulări anulate. Școala, complet bulversată de Covid-19 - fotofondscoalabulversata-1583876736.jpg

Articole de la același autor

Deși elevii se bucură de o mini-vacanță nesperată, anul școlar 2019 - 2020 va fi complet bulversat de această suspendare a cursurilor, provocată de Covid-19. Deja au fost amânate simulările examenelor naționale și au fost sistate înscrierile și evaluarea copiilor pentru clasa 0. 


Elevii au intrat, începând de astăzi, în vacanță forțată, timp de 12 zile, pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19. Până pe 22 martie, sunt suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ preuniversitar, existând însă posibilitatea ca mini-vacanța să fie prelungită. 


Pe lângă această măsură extremă, impusă de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a dispus ca simularea pentru Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, dar și diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior. 


"Înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea școlilor. Totodată, și activitatea de evaluare psihosomativă pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor", a anunțat ministrul Educației, ieri, în cadrul videoconferinței susținute cu conducerile inspectoratelor școlare județene. 


În plus, toate activitățile extrașcolare sunt deocamdată anulate, până la o dată care va fi comunicată ulterior. Activitățile din cadrul programului "Școală după școală (afterschool)" care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare se vor suspenda, de asemenea, pe această perioadă. Iar conform hotărârii CNSSU, programele de studii privind schimbul de experiență, respectiv stagiile de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare se suspendă până la data de 31 martie, dacă nu au început anterior datei în care a fost luată această decizie, adică 9 martie 2020. 


"Este foarte important ca elevii să evite spațiile aglomerate!"
În ce privește recuperarea materiei după această mini-vacanță planificată, Ministerul Educației permite fiecărei unități de învățământ să stabilească programul. 


"Ministerul Educației și Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menține comunicarea între elevi și cadrele didactice. Consiliile de administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educațional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11 - 22 martie", a completat ministrul Monica Anisie. 


Aceasta a solicitat inspectorilor școlari generali și inspectorilor școlari generali adjuncți să informeze și să încurajeze comunicarea permanentă între cadrele didactice, părinți și elevi. 


"Este foarte important ca, în această perioadă, în care cursurile sunt suspendate, elevii să nu se expună în spațiile aglomerate", a subliniat ministrul Educației. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5392 secunde