Începând de luni, 70 de studenți pichetează Ministerul Educației

290
Aproximativ 70 de studenți bucureșteni vor picheta Ministerul Educației, zilnic, de la ora 13.00, începând de luni, până când ministrul Educației Daniel Funeriu îi va primi pentru a discuta despre nemulțumirile lor, a anunțat Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR). La pichete urmează să participe aproximativ 50-70 de studenți. UNSR a obținut o autorizație de la municipalitate pentru a organiza astfel de pichete timp de două săptămâni, însă a discutat deja cu reprezentanții primăriei pentru prelungirea perioadei în cazul în care doleanțele nu îi vor fi re-zolvate.
Președintele UNSR, Ion Cristian Poenaru, a precizat că este posibil să poarte discuții cu sindicatele profesorilor, pentru a organiza proteste împreună cu acestea.
Printre nemulțumirile studenților se numără micșorarea fondurilor pentru bursele studențești, care au oricum un cuantum mic, reducerea drastică a numărului de locuri în tabere pentru studenții merituoși și faptul că nu sunt băgați în seamă de reprezentanții ministerului Educației.
Reprezentanții UNSR sunt nemulțumiți de modalitățile prin care actuala conducere a Ministerului Educației abordează problemele învățământului superior, ale căror victime directe sunt studenții. Reprezentanții UNSR au mai precizat că vor să participe la elaborarea noii legi a educației, pentru că și studenții au un cuvânt de spus în privința acesteia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2015 secunde