Începe "bătaia" pentru un post bun în învățământ. La țară sunt disponibile sute de posturi

1316
1
Începe

Articole de la același autor

Astăzi încep înscrierile la concursul pentru ocuparea posturilor în învățământ 2018. Până pe 3 mai, absolvenții de studii superioare care au pregătirea psihopedagogică terminată, inclusiv cei din promoția 2018, își pot depune dosarele pentru a participa la concursul de titularizare. Inspectoratul Școlar Județean Constanța are disponibile 2.283 de posturi, însă nici 10% din acestea nu sunt pentru titulari.

"1.376 de posturi sunt în mediul urban, din care vacante 1.065 și 311 rezervate, iar 907 sunt în mediul rural, din care 807 vacante și 100 rezervate. Pentru titularizare sunt 208 posturi, 132 în unități de învățământ din mediul urban și 76 în mediul rural. Iar, pentru suplinire, sunt 1.664 de posturi, 933 în urban și 731 în rural. Din acestea, 663 sunt complete și 1.001 incomplete", explică inspectorul școlar general, prof. Gabriela Bucovală.

Potrivit acesteia, cele mai multe posturi sunt pentru învățătoare și educatoare, dar preponderent în școli și grădinițe din mediul rural. Pentru limba română este disponibil un singur post, în mediul rural, iar pentru matematică șase posturi, din care patru în urban.

Mai multe șanse pentru tineri

Între 23 aprilie și 4 mai, Comisia județeană și consilierul juridic vor verifica și aviza dosarele, iar înscrierile vor fi validate pe 7 și 8 mai pentru absolvenții mai vechi și între 5 și 9 iulie pentru absolvenții 2018. În mod excepțional, absolvenții promoției 2018 pot să prezinte adeverința de absolvire a studiilor sau pregătirii psihopedagogice și să valideze fișa de înscriere în data de 11 iulie 2018.

După 9 mai, vor fi afișate listele candidaților înscriși și graficul de susținere a probelor practice sau orale în profilul postului și a inspecțiilor la clasă. Proba scrisă este programată pe 11 iulie 2018, iar rezultatele vor fi afișate șase zile mai târziu. Cele trei centre de concurs au fost stabilite la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" și la Liceul Teoretic "Traian".

"Față de anul trecut, a fost introdus un element de noutate în metodologie, astfel încât a apărut posibilitatea de a repartiza un titular care obține minimum nota 7 la concurs pe posturi netitularizabile. Practic, aceștia pot opta pentru a ocupa și posturi cu viabilitate mai mică de patru ani, pentru că avem și posturi de un an sau doi ani, dar păstrându-și statutul de titulari. Este o formă de transfer prin concurs. Nu numai că s-a redus numărul de dosare pentru pretransfer, dar este și în avantajul calității învățământului", precizează inspectorul școlar general adjunct, prof. Alina Codreanu.

Comentează știrea

jenant....
19 aprilie 2018
traian...

din pacate, nici in educatie nu mai gasesti preponderent oameni de calitate... la liceul Traian, cand iti depui dosarul , inca de la secretara ( recte personal administrativ care are rolul strict de a acorda un nr de registratura dosarului) ai parte de o primire nu rece, direct jignitoare.... madam secretara, nu stie, sau se face a nu stie ca nu ea, nici directorul liceului, ci persoana desemnata pt mobilitate verifica dosarul !!! cumva la Traian pot aplica doar machedoni ? e mosie privata ? jenant...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4127 secunde