Începe Evaluarea Națională. Emoții maxime pentru 5.500 de elevi constănțeni

619
Începe Evaluarea Națională. Emoții maxime pentru 5.500 de elevi constănțeni - simulareevaluare-1372076314.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, peste 5.500 de elevi de clasa a VIII-a din județul Constanța vor susține prima probă a Evaluării Naționale, la limba și literatura română, în cele 158 de unități de învățământ din județul Constanța: 70 - în mediul urban și 88 - în mediul rural.

Din cei 6.278 de elevi constănțeni înscriși în clasa a VIII-a, 5.536 s-au înscris la examenul de Evaluare Națională, restul de 742 fiind în situație de corijență, repetenție sau chiar nu au dorit să se înscrie la liceu.

Examenul de limba și literatura română începe la ora 9, iar candidații trebuie să se prezinte în săli la 8.30. Ei trebuie poziționați în bănci în ordine alfabetică, grupați în funcție de școlile unde învață.

Unitățile de învățământ trebuie să aibă instalate camere video în toate sălile de examen și, în plus, conform unui ordin al Ministerului Educației, trebuie amplasate astfel de echipamente și în sălile unde se colectează foile de examen, dar și acolo unde se corectează.

Dacă ar fi să ne orientăm după rezultatele simulării Evaluării Naționale organizate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța la finele lunii aprilie, s-ar putea afirma că proba de astăzi nu ar da prea multe bătăi de cap. În schimb, proba de joi, 27 iunie, conform statisticilor de la simulare, ar putea fi un dezastru. Noroc că la acest examen orice notă încasată, fie ea și sub 5, contează în "cursa" din 16 iulie, când computerul îi va repartiza pe viitorii liceeni constănțeni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4634 secunde