Începe festivalul Cinemascop, la Grădina de Vară, din Eforie Sud

327
Începe festivalul Cinemascop, la Grădina de Vară, din Eforie Sud - incepefestivalulcinemascop-1596205276.jpg

Articole de la același autor

Locuitorii stațiunii Eforie Sud și turiștii care se află în vacanță pe litoral sunt așteptați, începând de sâmbătă, 1 august, la Grădina de Vară din localitate, pentru o nouă ediție a festivalului Cinemascop.

Ediția a treia a evenimentului va debuta cu filmul belgian "Testamentul nou-nouț", comedie nominalizată la Globurile de Aur, oferită festivalului de Delegația Valonia-Bruxelles, iar weekend-ul va continua cu un film de Oscar - "Kolya", venit de la Centrul Ceh.

Potrivit organizatorilor, pe 3 august va fi prezentat filmul polonez – "Excentricii: Pe partea însorită a străzii" -, din partea Institutului Polonez, iar pe 4 august va fi rândul filmului suedez "Bărbatul de 100 de ani care a sărit pe fereastră și a dispărut", oferit de Ambasada Suediei. Festivalul se va încheia pe 5 august cu un film din partea Institutului Cultural Român, clasicul "Amintiri din Epoca de Aur 1: Tovarăși, frumoasă e viața!".

În plus, arta nu lipsește nici anul acesta de la Cinemascop. Anul trecut, trei dintre pereții exteriori ai grădinii au primit haine noi - picturi murale. Acestea pot fi în continuare admirate de trecători. Totodată, vizitatorii vor putea admira în grădina festivalului o galerie de artă organizată de "E T A J on wheels" în care vor fi expuse, solo sau duo, lucrări ale unor artiști români, precum și o expoziție de fotografie care va ilustra evoluția proiectului de la început până în prezent.

"Nu doar în grădină vor avea loc activități, ci și în exterior, unde o zonă cu food truck-uri îi va întâmpina pe vizitatori. Centrul Ceh București, organizatorul festivalului, oferă din nou cadoul preferat al publicului de la Cinemascop - berea cehă Budweiser Budvar. Dar ei au pregătit și alte surprize, care-i vor aștepta pe vizitatori, iar bomboanele M&M's care au făcut senzație la a doua ediție revin și anul acesta", precizează reprezentanții organizatorilor.

Grădina va găzdui maximum 300 de spectatori, iar atelierele de creație pentru copii care au fost organizate în trecut nu vor mai avea loc de data aceasta, precizează organizatorii. Filmele vor putea fi vizionate în fiecare seară de festival, de la ora 21,00.

Proiectul a fost inițiat de Centrul Ceh București, fiind organizat împreună cu EUNIC România și cu sprijinul Primăriei Eforie, RADEF RomâniaFilm și Forumul Artelor Vizuale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5336 secunde