Începe marea împărțire a posturilor la catedră. Astăzi, repartizarea pentru titulari

822
Începe marea împărțire a posturilor la catedră. Astăzi, repartizarea pentru titulari - fotofondtitularizareprofesori-1532447597.jpg

Articole de la același autor

Este vremea examenelor și emoțiilor pentru profesori. După ce au dat titularizarea, definitivatul, acum vine rândul repartizărilor pe post. Și aici lucrurile se complică, pentru că, în timp ce la unele discipline sunt foarte puține posturi disponibile și mulți candidați, cum ar fi la limba română sau matematică, altele vor rămâne neocupate, din lipsă de candidați. 


În cursul zilei de ieri, Ministerul Educației Naționale a făcut publice rezultatele finale de la examenul de titularizare. În județul Constanța, au fost obținute 584 de note peste 5, adică 84,63% din participanți au promovat. Din aceștia, 240 au note între 5 și 7 și 344 peste 7. Astăzi, este programată ședința publică pentru candidații care au obținut minimum nota 7, atât la proba scrisă, cât și la inspecția specială sau proba practică, iar mâine, cea pentru candidații titulari la data înscrierii, care au obținut minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecția specială. 


"Față de anul trecut, a fost introdus un element de noutate în metodologie, astfel încât a apărut posibilitatea de a repartiza un titular care obține minimum nota 7 la concurs pe posturi netitularizabile. Practic, aceștia pot opta pentru a ocupa și posturi cu viabilitate mai mică de patru ani, pentru că avem și posturi de un an sau doi ani, dar păstrându-și statutul de titulari. Este o formă de transfer prin concurs. Nu numai că s-a redus numărul de dosare pentru pretransfer, dar este și în avantajul calității învățământului", precizează inspectorul școlar general adjunct, prof. Alina Codreanu. 


În județul Constanța, sunt disponibile 2.283 de posturi. Din acestea, 1.376 sunt în mediul urban, din care vacante 1.065 și 311 rezervate, iar 907 sunt în mediul rural, din care 807 vacante și 100 rezervate. Pentru titularizare, sunt 208 posturi, 132 în unități de învățământ din mediul urban și 76 în mediul rural. Pentru suplinire, sunt 1.664 de posturi, 933 în mediul urban și 731 în mediul rural. Din acestea, 663 sunt complete și 1.001 sunt incomplete. 


Rezultate bune la definitivat 


Tot ieri, au fost afișate rezultatele la examenul de definitivat, care le oferă profesorilor începători dreptul de practică în învățământ. În județul Constanța, din cei 206 de candidați prezentați la proba scrisă, 151 au reușit să ia note peste 5, reprezentând 73,30%. Deși nu a fost nicio notă de 10, s-au înregistrat multe note peste 9. 


Candidații nemulțumiți pot depune și astăzi contestații, până la ora 14.00, la centrul de examen unde au susținut proba. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 27 iulie. Conform metodologiei, o persoană poate susține proba scrisă de cel mult trei ori fără a plăti taxă. Ulterior, susținerea examenului va fi condiționată de achitarea unor taxe stabilite de Ministerul Educației Naționale. De asemenea, persoanele care nu au promovat se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3468 secunde