Înfrumusețare culturală la Maritimo Shopping Center

354
În perioada 14 - 26 august 2012, oricine poate împrumuta o carte fără prea mari bătăi de cap în cadrul Caravanei BookLand, ce a poposit la Maritimo Shopping Center.
"Biblioteca fără fir" reprezintă un concept ingenios, creat de fundația "Noi citim" și susținut de Monica Tatoiu, femeie de afaceri, dar și scriitoare de succes.
Moto-ul caravanei este foarte bine gândit: "BookLand vine acolo unde oamenii sunt deja. Nu-i cheamă, ci îi urmează!". Într-o lume unde cultura valorează din ce în ce mai puțin, intelectualii se decid să deschidă ochii celor care sunt dispuși să cumpere haine sau cosmetice și care au uitat parcă să se axeze, câtuși de puțin pe extinderea orizontului cultural.
Cei care doresc să citească o anumită carte trebuie doar să completeze un formular de împrumut cu datele de contact, organizatorii bazându-se exclusiv pe bunăvoința oamenilor atunci când vine timpul pentru returnarea cărților. Cei care vor dori să achiziționeze oricare dintre cărți trebuie să plătească doar 10 lei plus TVA. Banii primiți vor servi ca monedă culturală: cei care cumpără o carte vor contribui la diversificarea titlurilor din bibliotecă, iar acest fapt va servi la împlinirea scopului măreț pe care organizatorii îl au in minte: acela de a face lectura accesibilă tuturor românilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.247 secunde