Poliția Gaudeamus, cu spor la "amenzi"

224
Poliția Gaudeamus, cu spor la

Articole de la același autor

Polițiștii Gaudeamus au "amendat" până ieri 10 inși care au fost prinși, în flagrant, pe plajă - citind. Toți, turiști, cu vârste între 13 și 44 de ani. Și pentru că au fost prinși citind cărți și nu vreo pagină de scandal, au și fost amendați în cărți. Doar că de data asta amenda nu li s-a luat, ci li s-a dat.
Grămada de cărți ridicată în cortul caravanei pentru campania "Cărțile se întorc acasă" s-a înălțat la ieșirea dinspre "scenă" a cortului Gaudeamus. Ele - cărțile - vor pleca spre biblioteca din Târgușor și spre cea a școlii generale Nicolae Tonitza din Constanța. Iar scena a fost rampă de lansare, marți seară, pentru copiii casei "Sfânta Maria" care au dansat și au cântat publicului care se strânsese în fața Radio - Vacanței. Tot marți au fost lansate două cărți inedite. Din comunitatea aromână au pornit spre publicul larg, o carte de poezii scoasă prima oară din tipar în 1926, acum reeditată bilingv și "Tâlcuirea la Tatăl nostru" tot ediție bilingvă, a părintelui Nicolae Velimirovici.
Vizitatori au fost mai mulți decât anul trecut. Asta e părerea generală. Inclusiv reprezentantul editurii RAO a simțit asta. Nu știa dacă din cauza zilelor ploioase de la început de târg sau a pasiunii în creștere pentru citit. Oricum emoțiile au fost și de partea editurilor și de partea organizatorilor. În fiecare an sunt. Publicul, format în special din tu-riști asigurând o doză constantă de incertitudine celor implicați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5749 secunde