Înscrieri la Concursul național de matematică, online, pentru elevii claselor II-VI

345
Înscrieri la Concursul național de matematică, online, pentru elevii claselor II-VI - clasaelevimici-1676991931.jpg

Articole de la același autor

Centrul educațional Matemanie+, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Marin Preda” din București, lansează Matemaniada, un proiect în care competiția devine un prilej pentru dezvoltarea încrederii de sine și pentru stimularea interesului pentru matematică.

Concursul are loc online, pe platforma matemaniada.ro și se adresează elevilor din clasele II-VI. Etapa I are loc pe 18 martie, cu începere oricând între orele 09:00 și 16:00, iar înscrierile pentru concurs se realizează de către profesori sau părinți pe matemaniada.ro, până la data de 16 martie. Participanții au două ore la dispoziție pentru a rezolva cele 20 de probleme cu răspuns multiplu. După câteva zile de la încheierea probei de concurs, profesorii care au redactat subiectele vor susține un webinar live de rezolvare și explicare a acestora.

Concursul reprezintă inițiativa centrului Matemanie+ și a celor două profesoare fondatoare: Florina Baciu, antrenoare de olimpici la matematică și învățătoare la Liceul „Marin Preda” din București și Aida Frujină, profesor Merito și învățătoare la Școala 195 din București.

Participanții pot fi elevi de la unitățile de învățământ preuniversitar din România, precum și orice alți elevi români care studiază în afara României sau în regim de homeschooling. Înscrierea la concurs poate fi realizată atât de către profesori, cât și de către părinți pe platforma matemaniada.ro. Părinții sunt încurajați să se implice direct și să le fie alături celor mici pe tot parcursul acestei experiențe formative.

În doar 14 zile, s-au înscris peste 20.000 de elevi din peste 500 de școli. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2613 secunde