Noaptea, ca hoții!

Inspectorul școlar general Gabriela Bucovală, revocată vineri seara, la ora 22,19. "Ceea ce ni se reproșează este pueril!"

3301
9
Inspectorul școlar general Gabriela Bucovală, revocată  vineri seara, la ora 22,19.

Articole de la același autor

Vineri, 18 august, la ora 22,19, un fax sosit la Inspectoratul Școlar Județean Constanța anunța revocarea inspectorului școlar general Gabriela Bucovală. Documentul, semnat de secretarul de stat din Ministerul Educației, Gigel Paraschiv, invocă nerespectarea unor puncte din contract. "A fost o echipă care a analizat activitatea tuturor inspectorilor școlari generali pe contractul de management și s-a ajuns la concluzia că, din toți, un număr de 13 au mai multe puncte din contract care nu au fost respectate. Diferă de la un caz la altul, sunt probleme diferite și s-a luat decizia ca ei să fie eliberați din funcții. În contractul de management scrie că trebuie să fie notificați cu două săptămâni înainte. E adevărat că ei au o evaluare anuală, dar asta nu împiedică ministerul să îi evalueze de câte ori consideră că este necesar. Evaluarea asta se face de vreo două săptămâni și se pare că inspectorii școlari nu au știut de chestiunea asta. Echipa s-a dus să se uite pe contractul de management să vadă ce trebuia făcut și ce nu s-a făcut. Ei nu trebuie să fie înștiințați. Este o evaluare continuă", a declarat, ulterior, secretarul de stat Gigel Paraschiv.

Contactată telefonic, prof. Gabriela Bucovală ne-a declarat că va contesta în instanță deciza revocării sale din postul pe care l-a câștigat prin concurs și că motivele invocate de conducerea Ministerului Educației sunt "puerile". "Ceea ce ni se reproșează este pueril, tocmai de aceea îmi rezerv dreptul de a ataca în instanță această revocare. Unul din motivele invocate în document este faptul că nu am publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Constanța declarațiile de avere. Eu nu știu dacă în acest mod am periclitat situația învățământului constănțean. Declarațiile de avere au fost depuse până pe 15 iunie, apoi, până pe 30 iunie, au fost trimise la ANI. Până când s-au întors s-a făcut iulie, au început examenele și au fost altele prioritățile. Ei spun că pe 27 iulie s-au uitat pe site și nu erau. Apoi, ni se mai reproșează că nu am transmis la minister situația cu starea învățământului constănțean, în condițiile în care acest lucru nu este prevăzut și nu ni se cere nicăieri. Mai mult decât atât, analiza respectivă este publică, se află pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean și a fost citită în ședința publică cu directorii de școli, în luna octombrie 2016", a declarat prof. Gabriela Bucovală, pentru "Cuget Liber".

O clauză pentru revocare

Potrivit acesteia, contractul de management conține o clauză prin care poate fi revocată de pe post pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a sarcinilor prevăzute de lege. Mandatul acesteia încetează pe 4 septembrie, cu două zile înainte de publicarea rezultatelor finale a sesiunii a doua a examenului de bacalaureat.

Menționăm că am solicitat, în cursul zilei de ieri, Ministerului Educației informații referitoare la motivele revocării șefului ISJ Constanța și despre cum va fi ocupat postul după încetarea mandatului, dar, până la închiderea ediției, nu am primit niciun răspuns oficial.

Comentează știrea

Coco
22 august 2017
Asa se fie?

Spagile Zoie? Abuzurile? Astea sunt tot puerile?

profesor
22 august 2017
lasa d-na bucovala

ca si voi inspectorii din isj, unii, veniti in inspectie si cand vreti sa trantiti pe cineva, profesor, director, metodist, etc, il scoateti prost sau foarte prost...pai acum a venit si randul tau: ce tie nu-ti place altuia nu face! ai uitata ca si tu ai facut la fel pe unde ai mers si cand erai inspector mru la fele le faceai si secretarelor si profesorilor, te comportati precum stapanul cu sclavu! ia si tu acum si vezi cum e prin instante cand crezi tu ca ai avea dreptate, n-ai ce sa mai vorbim! ai gresit, locul tau e la catedra! ai avut un menagement defectuoasa. e clar.

si codreanu
22 august 2017
e cazul si codreanu

identic daca nu chiar mai rau e situatia la aceasta d-na frustrata! eu nu stiu cum de ministerul n-a aflat inca ca acolo e un cuib de vipere care trebuie arse pe rug!!!!! adica trimise la catedra!!! vorbeste foarte urat si arogant! s-o crede un Dumnezeu sau trimisul lui pe pamant! e tare revoltataor cum cei de la bucuresti inca nu stiu ca atitudinea lui codreanu este demna de a fi subiectul unei teme de doctorat, asa de nemaiauzita este aceasta situatie grava creata de un singur om care influenteaza cumva si stilul de lucru al altor colegi din isj. e grav, prea grav cum a fost tolerata atata timp aceasta persoana, exact ca-n CODRU se comporta aceasta codreanu! du-te-n codru doamna!!!!!!!!!

bolnavi de sefie
22 august 2017
codreanu si bucovala

bucovala si codreanu ar fi vrut sa controleze totul si.......au pierdut controlul! merge in instanta! ce sa le zici acolo, doamna? ca ai condus haotic? ca nu cunosti invatamantul din C-ta? dar iti place sa fii sefa? si ptr ca-ti place la sefie o sa-i spui instantei ca de asta vrei sa mai ramai inca 2 ani? Doamneeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!! au inceput sa se planga! dar pe altii nu-i credeati cand se plangeau la voi?

pueril
22 august 2017
asa de pueril

ai dreptate, zoe, e foarte pueril sa crezi ca tu si colega ta chiar meritati o asa functie! treziti-va mai fetelor!!!!!!!!!! a fost un vis frumos si s-a terminat. priviti partea buna, e si ptr voi o catedra pe undeva rezervata! bine ati revenit printre noi!

raduku popescu
22 august 2017
codreanu-scorpia isj

tanti codreanu e una din divele negre ale isj prin tot ce face,spaguieste,minte ,corupe si mai ales se crede fecioara maria...pai timofte era neprihanita pe langa jivina asta.Lasa ca bine Miu general cu tema de a beli personajul asta si toata makidonimea cocotata pe posturi de directori,inspectori...hai ca o punem si pe adriana gheorghe cu miu in echipa.

Miu s-a pensionat de mult timp
22 august 2017
nu mai e in invatamant

adriana gheorghe si ea isi pregateste dosarul de pensionare! au apus acele vremuri, tata!

Răspuns la: codreanu-scorpia isj
Adăugat de : raduku popescu, 22 august 2017
tanti codreanu e una din divele negre ale isj prin tot ce face,spaguieste,minte ,corupe si mai ales se crede fecioara maria...pai timofte era...
Marcel
22 august 2017
Big like !

Aceasta duduie s-a comportat ca o Baroneasa de Constanta.

Adriana
23 august 2017
Minune

Cine credea ? Te laudai cu sacii de bani AI lui fratello ! Nimeni nu te putea clinti ! Tzeapa

Pagina a fost generata in 0.3364 secunde