Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia

Întâlnire cu tineri olandezi pe tema calității mediului

396
Întâlnire cu tineri olandezi pe tema calității mediului - f33de456f67a4301938e7df159e339b7.jpg
În urma invitației lansate de prof. Livia Costache, directorul Liceului Teoretic "Callatis" din Mangalia, elevii instituției au avut ca oaspeți doi tineri din Olanda, Nils Bloem și Lars van Garderen, participanți în cadrul proiectului Websico.
Principalele obiective ale acestei întâlniri au fost evidențierea importanței conservării mediului înconjurător prin acțiuni specifice care ies din sfera ecologizării (conservarea energiei electrice, reducerea consumului de apă, etc), precum și culegerea de informații despre activitățile de îmbunătățire a calității mediului la care elevii liceului au participat până în prezent.
Reprezentanții olandezi le-au povestit elevilor despre importanța protecției mediului și despre implementarea măsurilor de dezvoltare durabilă în municipiul Mangalia.
Proiectul Websico este un proiect amplu demarat de către Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Primăria Municipiului Mangalia și vizează dezvoltarea durabilă a zonei costiere. După ce va fi implementat în municipiul Mangalia, proiectul Websico va fi extins în celelalte țări din bazinul Mării Negre – Bulgaria, Turcia, Georgia, etc.
Un prim pas în cadrul acestui proiect îl reprezintă atingerea standardelor pentru obținerea distincției europene "Quality coast". Această distincție reprezintă o recunoaștere europeană de îndeplinire a unor standarde de calitate în ceea ce privește mediul, turismul, transporturile sau dezvoltarea socio-economică a zonei vizate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3897 secunde