Invitaţie la film. Ce pelicule puteţi urmări în acest weekend

560
Invitaţie la film. Ce pelicule puteţi urmări în acest weekend - fondfilme2-1622830563.jpg

Articole de la același autor

Dacă tot este week-end, vă puteţi delecta şi cu un film bun. Noi vă facem câteva sugestii, dar lista peliculelor este mult mai mare pentru cinefili.

„Capcana timpului” este un film, în care un ofiţer din forţele speciale, acum retras din activitate, se trezeşte prins într-un soft care îl duce într-o buclă temporală unde, la finalul aceleiaşi zi, este mereu ucis. Odată ce înţelege acest lucru, Roy începe un şir nesfârşit de încercări de a scăpa viu din acea zi, chiar dacă asta înseamnă explozii, urmăriri, căderi spectaculoase, lupte cu inamici neaşteptaţi, şi, evident, să moară din nou şi din nou, în cele mai sângeroase moduri. Va reuşi Roy să iasă din ceea ce pare un joc, o farsă sinistră, sau va fi nevoit să se resemneze cu ideea că în fiecare zi se trezeşte doar pentru a se lupta pentru viaţa lui, şi a pierde, câteva ore mai târziu?

Vă era dor de „Cruella”? Gigantica popularitate a animaţiei din 1961, „101 Dalmaţieni” face ca personajul Cruella de Vil să devină al doilea faimos villain Disney (după „Maleficent”) a cărei poveste a originilor este explorată într-un lungmetraj live action. Rezultatul este captivant, ritmat, colorat şi relevant în măsura în care explorează o poveste feministă şi mai ales puterea influenţei exemplului pozitiv în devenirea noastră.

În animaţia lansată exact acum şase decenii, Cruella îşi merita cu prisosinţă numele şi prenumele, căci ce altceva se poate spune despre o creatoare de modă în stare să ucidă căţei de dalmaţian în disperarea ei pentru o nouă şi extravagantă piesă de colecţie?! Noul film se opreşte exact unde trebuie pe itinerariul ei, astfel încât Cruella este suficient de sărită de pe fix ca să rămână interesantă şi suficient de rezervată în actele ei extreme pentru ca firile mai sensibile să nu aibă rezerve în a ţine cu ea în lupta cu villain-ul real din film, baroneasa von Hellman.

Un alt film la care puteţi merge este „În bătaia puştii”. La graniţa Statelor Unite cu Mexicul, în Arizona, Jim Hanson, un fermier şi veteran al războiului din Vietnam, trece prin vremuri grele. Soţia tocmai i-a murit de cancer, iar banca e pe cale să-i pună sub sechestru proprietatea. Viaţa i se dă brusc peste cap când doi emigranţi ilegali, o mamă cu fiul ei, încearcă cu disperare să fugă din calea unui cartel mexican, şi vor să treacă graniţa pe pământurile lui.

După un schimb de focuri în care mama îşi pierde viaţa, Jim devine protectorul fiului acestuia, Miguel, un băiat de numai 12 ani. Cei doi se văd nevoiţi să părăsească ferma, şi să fugă de o ameninţare care s-a dublat acum, căci, pe lângă membrii cartelului care vor să-şi recupereze „proprietatea”, pe urmele lor sunt acum şi nişte poliţişti corupţi.

Pe scurt, veţi urmări o relaţie care începe cu dispreţ reciproc şi cu resentimente, care se va transforma, cu timpul, într-una de înţelegere şi compasiune, căci Jim îşi va asuma deplin rolul de protector eroic al lui Miguel.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5977 secunde