Invitație la spectacolele Teatrului de Stat

203
Invitație la spectacolele Teatrului de Stat - invitatielaspectacole-1417788560.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 19, Teatrul de Stat le propune constănțenilor ultima sa punere în scenă "Niște... năroji", după "La lilieci", de Marin Sorescu.

Spectacolul surprinde cu veselie și umor crâmpeie din viața satului oltenesc Bulzești în care se întâmplă minuni. Spectacolul ilustrează cu har înțelepciunea seculară a unor tradiții adânc înrădăcinate în rutina satelor. Se conturează o serie de personaje, înzestrate cu un caracter puternic, dar și cu smerenie și cuviință în fața divinității.

În această lume, ruptă de forfota repezită în care noi ne trăim viețile, poveștile lui Marin Sorescu au rămas vii până în ziua de azi, luptând împotriva timpului devastator, iar în casele acestor oameni coboară Dumnezeu. Un univers plin de mister, autenticitate și farmec în care filosofia naivă a românilor dă forță cuvântului din întâmplările bulzeștenilor.

Regia artistică și dramatizarea este semnată de Iulian Enache, iar din distribuție fac parte Marian Adochiței, Dan Cojocaru, Liliana Bărăscu, Turchian Nasurla, Paula Prodan, Georgiana Baran, Mădălina Mușat, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Ionuț Alexandru, Cosmin Mihale, Lana Moscaliuc, Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Luiza Martinescu Toma.

XXX

Duminică, 7 decembrie, de la ora 19, comedia lui Carlo Goldoni - "Gâlcevile din Chioggia", în regia Danei Dumitrescu, îi aduce pe scenă pe Andu Axente, Laura Iordan/Clara Ghiuvelechian, Turchian Nasurla/Ana-Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu Toma, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț/Georgiana Baran, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip, Mirela Pană/Cristina Oprean. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Decembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : "Pentru tine, Dascăle!"
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : "Harap Alb" povestit  de Trupa Suflețel
Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : "Scufița Roșie" vine la Harlequin
Pagina a fost generata in 1.5095 secunde