IPS Teodosie va oficia și la Techirghiol

318
Duminică, 6 ianuarie, începând cu ora 11,30, la Techirghiol, Biserica cu hramul Sf. Ioan Botezătorul, Biserica cu hramul Sf. Ilie și Mânăstirea Sfânta Maria, împreună cu Primăria orașului organizează slujba de sfințire a Aghiazmei celei Mari pe faleza lacului Techirghiol. 


Ultima mare sărbătoare a iernii - sfințirea Aghiazmei celei Mari - Botezul Domnului sau Boboteaza va aduna laolaltă atât credincioșii orașului, cât și cetățenii de alte etnii dornici să cunoască obiceiurile și tradițiile creștinilor ortodocși.

Și la Techirghiol, slujba de sfințire a Aghiazmei va culmina cu aruncarea a trei cruci sfințite în tămăduitoarea apă a lacului Techirghiol și prinderea acestora de către temerarii creștini care vor fi recompensați pentru curajul lor de către Adrian Stan, primarul orașului.

La sărbătoarea hramului Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul va lua parte Înalt Prea Sfințitul Părinte Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, care va săvârși slujba de priveghere alături de un sobor de preoți și diaconi, iar luni, 7 ianuarie, ora 8,30, va continua cu Sfânta Liturghie.

După cum ne informează insp. Ștefania Luzinschi, reprezen-tantul Primăriei Techirghiol, "bucuria praznicului va fi sporită odată cu aducerea spre închinare la slujba Vecerniei a moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Ianuarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Boboteaza la Malul Marii
Joi, 03 Ianuarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Boboteaza la malul mării
Pagina a fost generata in 1.2573 secunde