Situația de la Năvodari s-a agravat

ISJ Constanța a depus plângere penală împotriva primarului

1042
Am primit pe adresa redacției un comunicat prin care se face cunoscut faptul că majoritatea profesorilor de la Școala Generală "George Enescu" din Năvodari, precum și asociația de părinți a școlii cu clasele I-VIII protestează "asupra modului de intervenție brutală a politicului în managementul școlii, încălcând flagrant legislația de curând adoptată cu privire la sistemul de învățământ, și anume neimplicarea politicului în numirea directorilor de școli.
Reamintim faptul că Inspectoratul Școlar General a numit în funcția de director la Școala Generală «George Enescu» o profesoară fără experiență, care tocmai s-a întors din concediu de maternitate și al cărei soț a primit, în anul 2007, 150 milioane lei vechi din fonduri guvernamentale pentru livrarea de mobilier pentru școala din Mihail Kogălniceanu, mobilier pe care nu l-a livrat nici până în ziua de azi.
Având în vedere cele menționate mai sus și faptul că Școala Generală «George Enescu» din Năvodari este și Centru Bugetar, Primăria Năvodari, în calitate de administrator al unităților de învățământ, dar și primarul, ca ordonator principal de credite va stopa orice plăți, inclusiv salariale, până când ordinul de numire a directorului Buburuz Consuela va fi revocat".
Întrebată ieri, în cadrul conferinței de presă, ce măsuri s-au luat cu privire la acest scandal, inspectorul general prof. Elena Buhaiev a declarat că a înaintat plângere penală împotriva primarului, dar a fost sesizată și Prefectura Constanța. "Este inadmisibil să acționeze ca pe propria moșie. Primarul a săvârșit acolo niște abuzuri. A tăiat apa rece, a închis lumina și a deconectat telefonul. De asemenea, a retras din contul școlii și cei 165 de milioane lei, amenințând că nu va plăti salariile personalului școlii dacă actuala directoare numită nu va fi înlăturată!", a mai adăugat inspectorul general.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 26 Octombrie 2009
Stire din Cultură-Educație : "Ovidius" și-a schimbat look-ul
Pagina a fost generata in 2.0275 secunde