"Istoria Bibliotecii Academiei Române" – un eveniment editorial remarcabil

116

Articole de la același autor

A fost lansat primul volum din „Istoria Bibliotecii Academiei Române”, dedicat perioadei 1867-1885. Acesta aduce în atenție epoca de pionierat și, în același timp, de mare efervescență a constituirii și organizării după principii moderne a unei instituții cu menire națională, responsabilă de colectarea și conservarea în colecțiile sale a fondului național de manuscrise și tipărituri care ilustrează istoria și cultura românească, precum și istoria și civilizația universală.

Produsul filatelic special dedicat evenimentului aniversar ilustrează personalitatea lui Ioan C. Bianu, primul director al Bibliotecii Academiei Române, personalitate marcantă a culturii naționale. Sub conducerea sa, au fost realizate mari lucrări de bibliografie, între care primele trei volume din Biblioteca românească veche și Catalogul manuscriptelor românești.

Romfilatelia, prezentă la conferința de lansare a cărții, în calitate de partener instituțional al Academiei Române, își continuă astfel misiunea sa permanentă de promotor al valorilor naționale, în semn de respect și prețuire față de acestea și de păstrare a identității naționale.

Lansarea volumului a avut loc în aula Academiei Române, în prezența a numeroase personalități de marcă ale științei și culturii românești.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6791 secunde