Jale la sesiunea a doua de bac! Mai puțin de o treime din candidați, reușiți

228
Jale la sesiunea a doua de bac! Mai puțin de o treime din candidați, reușiți - bacalaureat-1567539211.jpg

Articole de la același autor

Absolvenții de clasa a XII-a care au ratat prima sesiune a examenului de bacalaureat au avut posibilitatea de a susține probele în sesiunea a doua. Din păcate, mulți nu au luat în serios examenul, nu au învățat și au picat din nou. 


În urma centralizării notelor obținute de absolvenții de liceu la sesiunea august - septembrie a bacalaureatului 2019, gradul de promovare, înainte de contestații, înregistrat în județul Constanța este de 29,43%. Din cei 1.584 de candidați înscriși, 320 nu s-au prezentat la toate probele, fiind declarați absenți, iar 892 au fost respinși. 


Pe tranșe de note, o elevă de la Liceul Tehnologic "I.N. Roman" a reușit să obțină media 9. Patru candidați au avut între 8 și 8.99, 39 de candidați au avut între 7 și 7.99, iar 328 de candidați au promovat cu medii cuprinse între 6 și 6.99. 
Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenții de liceu care au susținut probele de evaluare a competențelor, care au susținut toate probele scrise și au obținut cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și au obținut cel puțin media 6 la probele scrise. 


Candidații nemulțumiți de note au avut, ieri, la dispoziție patru ore pentru a depune contestațiile. Lucrările vor fi recorectate în zilele următoare, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 7 septembrie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.101 secunde