Judecătorii și procurorii, la catedră în școlile constănțene

274
3
Judecătorii  și procurorii,  la catedră  în școlile constănțene - judecatorisiprocurir-1396282056.jpg

Articole de la același autor

Ieri, în urma semnării Protocolului de colaborare privind educația juridică în unitățile de învățământ, între Ministerul Educației Naționale, Ministerul Justiției, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii, inspectorul școlar prof. dr. Răducu Popescu și Mihaela Cristina Mocanu, vicepreședinte al Tribunalului Constanța, au făcut publice acțiunile concrete care vor avea loc cu sprijinul, voluntar, al judecătorilor și procurorilor.
Colaborarea dintre cele două instituții, respectiv ISJ Constanța și Tribunal, este mai veche, dar după cum afirma Mihaela Mocanu, acum fiind parafată scriptic. 
"Am identificat deja judecători care și-au exprimat intenția de a merge în școli să țină prelegeri elevilor, cu scopul prevenirii infrac-ționalității, dar și pentru orientarea lor profesională. Temele prevăzute a se discuta la clasă au fost stabilite de comun acord cu Inspectoratul Școlar și ele respectă programa școlară", declara vicepreședintele Tribunalului.
Orele vor avea loc la clasele a VII-a și a VIII-a, dar și la clasele a XII-a din școlile și liceele din Constanța, Medgidia și Mangalia.
"Teoria poate fi susținută de exemple concrete din practica juridică a celor care vor susține aceste ore, care sunt convins că vor avea un impact important asupra elevilor, care vor putea face diferența dintre imaginar - spațiul virtual și lumea reală", declara inspectorul general.


Comentează știrea

Grefier fara grefe
1 aprilie 2014
Furnizati si nr telef al salonului !

Bai , tipa asta Mihaela Mocanu , sigur nu este de la vreun salon de masaj erotic ?!? Unde a terminat muierea asta studiile si cui "i-a facut masaj" de a ajuns in functia asta ?!?

Alooo dosarele ?????
1 aprilie 2014
PARINTII DIN CONSTANTA

d.lor judecatori si procurori,vedeti-va de serviciile dvs .din cadrul instantelor,de solutionarea dosarelor care stau si asteapta de ani buni de zile,de sentintele si hotararile pe care VOI trebuie sa le dati cat mai corect ...si lasati copiii si elevii !!!!!Lor le trebuie mai intai educatie civica si de comportamnet ! Nu ii mai copiati pe altii din teritoriu ,incheind protocoale de aiurea ! MUNCITI UNDE VA ESTE LOCUL !

Anca
1 aprilie 2014
Daaa

Poate ca acum daca s-au incadrat de specialisti vor sti sa citeasca si legile domnii inspectori si nu vor mai trece cu vederea porcarile directorilor si pe ale amantelor acestora.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Eveniment : Magistrați noi la Constanța
Pagina a fost generata in 0.6726 secunde