USL va avea candidat comun pentru postul de judecător al CCR

105
USL va avea candidat comun pentru postul de judecător al CCR - ccr13635966231379421860-1380789768.jpg

Articole de la același autor

Uniunea Social Liberală va propune un candidat comun pentru postul de judecător al Curții Constituționale care rămâne vacant ca urmare a alegerii Iuliei Motoc de către plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru postul de judecător la CEDO. Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seară, la România TV, că USL va propune o persoană cu experiență juridică, însă a reamintit totodată faptul că Senatul este cel care aprobă această numire. 


"Când vor fi finalizate procedurile și locul se va elibera, numirea aparține Senatului și vom avea un candidat comun al USL. O persoană care are minimum 18 ani vechime și care are legătură cu lumea juridică. Categoric, fiindcă nu putem să numim pe oricine", a spus Ponta. 


Plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a adoptat marți, la Strasbourg, propunerea ca Iulia Motoc să devină judecător din partea României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. 


Iulia Motoc a obținut majoritatea absolută a voturilor exprimate și devine judecător al CEDO pentru un mandat de nouă ani, care va începe din 17 decembrie sau, în orice caz, nu mai târziu de trei luni după alegerea sa, se precizează într-un comunicat difuzat pe site-ul APCE. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5694 secunde