Curtea Constituțională discută astăzi sesizarea în cazul legii privind câinii fără stăpân

124
Curtea Constituțională discută astăzi sesizarea în cazul legii privind câinii fără stăpân - caine13782752101379431186-1380090445.jpg

Articole de la același autor

Curtea Constituțională ia în discuție, astăzi, sesizarea în cazul legii privind câinii fără stăpân, care prevede eutanasierea în termen de 14 zile a câinilor comunitari ce nu sunt revendicați sau adoptați.


Camera Deputaților a adoptat, în 10 septembrie, Legea privind câinii fără stăpân, care stabilește, printre altele, un termen de 14 zile în care câinii sunt ținuți în adăposturi, după care, dacă aceștia nu sunt revendicați sau adoptați, pot fi eutanasiați, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.


Un grup de 30 de parlamentari din toate grupurile politice, cu excepția UDMR, a atacat la Curtea Constituțională legea prin care a fost modificată și completată Ordonanța de urgență 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor.


Cei 30 de parlamentari susțin, în sesizarea transmisă Curții Constituționale, că actul normativ nu conduce la împiedicarea înmulțirii și proliferării câinilor fără stăpân, ci traumatizează societatea civilă, "demers care nu este de natură a traduce drepturile fundamentale ale omului în România".


Parlamentarii semnatari solicită Curții să supună Legea de modificare și completare a Ordonanței de urgență 155/2011 controlului de constituționalitate, astfel încât aceasta să fie trimisă, spre o nouă examinare, Parlamentului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Sport : Decizie importantă luată de UEFA
Pagina a fost generata in 1.2415 secunde