Până rezolvă "oficialii" cu maidanezii, știți să vă apărați singuri?

1166
17

Articole de la același autor

Pentru a-i ajuta pe trecători să meargă liniștiți pe stradă, s-au inventat niște aparate ce țin câinii la distanță, care costă între 50 și 100 de lei.

Ultimele evenimente arată că șirul tragediilor provocate de agresivitatea unor câini, la rândul lor, agresați de cele mai elementare lipsuri (apă și hrană) pare nesfârșit, iar oamenii se tem că pot fi, oricând, victime ale maidanezilor. În plus, dată fiind nesfârșita bâlbâială a politicienilor, ei sunt sceptici că străzile vor fi eliberate vreodată de patrupede: "Așa a fost după orice tragedie, s-a comentat muuuuult, s-a făcut… nimic!" (Ileana Murea). "Politicienii noștri n-au două vorbe la un loc. Plus că fac legi pe care nici măcar ei nu le respectă. Mă refer și la câinii maidanezi, și la Roșia Montană… Ei se bâlbâie și se luptă pentru voturi, prostindu-ne, iar noi murim sfâșiați de câini sau de foame, fără un loc de muncă! Singura soluție e să ne apărăm singuri și să dăm statul în judecată!" (M. Zidaru). "Nu sunt în stare să dea o lege aplicabilă, numai primăriile știu să facă afaceri pe seama vagabonzilor. Iar ONG-urile fac treabă mai mult pe hârtie! Trebuie să umblăm cu parul după noi, că nu moare nimeni de grija noastră!" (Marieta S.).

Ani grei de bâlbâială

De la prima încercare mai serioasă de rezolvare a problemei câinilor fără stăpân în capitala țării au trecut 13 ani, timp în care, milioanele de euro destinate gestionării acestei chestiuni, la nivelul întregii țări, au fost aruncate pe fereastră, din moment ce lucrurile nu sunt nici acum tranșate. Mai nou, având în vedere controversele pe tema eutanasierii și, în general, a modului ambiguu de gestionare a vechii probleme a maidanezilor, oamenii nu sunt prea încrezători că vor putea circula pe străzile orașului, din centru sau de la periferie, fără să se teamă că vor face cunoștință cu colții ascuțiți ai câinilor hămesiți. Așa stând lucrurile și îngroziți de recenta tragedie a copilului de patru ani din București, s-a ajuns la concluzia că până când autoritățile vor legifera, iar legile vor fi și aplicate!, trebuie să ne apărăm singuri. Să vedem cum este posibil acest lucru!

Dispozitive între 50 și 100 lei

Ca un fin cunoscător al comportamentului canin, Ziadin Murat, vicepreședinte al Clubului de dresaj din România și instructor-dresor al Asociației Chinologice din Constanța, ne-a explicat că întotdeauna există o cauză care-i face agresivi pe câini, iar încălcarea teritoriului, foamea, setea rămân cele mai întâlnite. Având în vedere însă că puțini oameni stăpânesc trucurile ce-i pot ajuta să facă pact cu un câine pornit să treacă la atac, în ziua de azi, datorită numărului mare de persoane mușcate de câini și chiar omorâte, specialiștii au inventat un dispozitiv cu ultrasunete care gonește câinii, protejând astfel oamenii care se află în preajma lor. Comenzile se pot face prin internet, iar plata la primirea aparatului, costul fiind între 50 și 100 lei.

Aparatele nu fac rău animalelor

Dispozitivele moderne cu ultrasunete au dimensiuni mici și o greutate de circa 100 de grame, fiind concepute pentru intimidarea câinilor cu apucături agresive. "Emisia de ultrasunete de înaltă frecvență, care sunt percepute doar de câinii din vecinătate, acționează cu eficiență la o distanță de circa 20 de metri față de animal, în cazul aparatelor la purtător, și de 50 de metri, dacă se folosesc aparate fixe (acestea se pot monta, de exemplu, sub streașina casei și pot îndepărta atât câinii, cât și păsările răpitoare)" – ne-a spus vicepreședintele Asociației Chinologice. Așadar, dacă trecătorul are în buzunar sau în geantă acest dispozitiv și vede un câine sau mai mulți, va trebui să îndrepte aparatul spre animale și să acționeze succesiv, timp de două-trei secunde, un buton. Reacția normală a câinelui este de a se opri și, în multe cazuri, chiar de a se retrage. Din fericire, emisia de ultrasunete nu provoacă niciun rău fizic animalului, ci doar un disconfort și senzația de teamă că este amenințat de un pericol. "Atenție, căci există posibilitatea ca anumiți câini să fie prea bătrâni și să nu mai audă sunetele emise. Din fericire, în jurul vârstei de zece ani, le scade și capacitatea vizuală, auditivă, dar nici agresivi nu mai sunt!" – a conchis dresorul.

Despre "dispozitivele antilătrat", vom scrie într-o altă ediție a ziarului nostru.

Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
xxl
16 septembrie 2013
Cateii

Alesii neamului de 23 de ani se fac ca muncesc ?

hehehe
16 septembrie 2013
bani aruncati pe fereastra?

gresiti! banii aia intra in buzunarele lor (politicienilor corupti), prin complicate retele ingineresti... asta e miza pastrarii maidanezilor pe spatiile publice: furtul de la buget. Prin intermediul comenzilor de tot felul de materiale sau operatii neefectuate. E o mafie intreaga la mijloc. In Constanta... nu s-a facut nimic, desi Bucurestiul a inceput sa reactioneze. (Cam palid si mult prea mediatizat.) Dar acum am aflat ca erau legi si inainte (deci acum). Fetita mincata de vie la Constanta/Agigea trebuia sa arunce dupa gratii si primarul nostru si primarul Agigei. Dar.......... nu te pui cu secureii in functie! Maidanezii constateni vor fi luati de pe strazi cand se trezeste scapetele de Mazare din betia provocaata de drogurile de peste vara... Daca s-o trezi... de cand au prezentat cititorii aparatele cu ultrasunete... Legea a ajuns la Presedentie, pentru promulgare. Fiti siguri ca mafiotii maidanezofili nu vor mediatiza nimic... din ce nu le convine!

noni
16 septembrie 2013
va contrazic

Suntem grav indusi in eroare cu acest disconfort produs de lipsa apei si a hranei, care produc agresivitate ! La mine in cartier, e o haita de vreo 5 caini, carora iubitorii le-au improvizat un adapostii hranesc si le dau apa ZILNIC, cu toate astea, au sarit si la copii si la adulti care tranziteaza zona, chiar si aseara au sarit pe doi barbati la.distanta de 10 minute, i-am indepartat eu si cativa vecini, ca pe noi ne cunosc, fiind din blocuri vecine. Vi se pare normal, sa nu poti merge prin oras fara grija ca vei fi muscat ? Nasului meu i-au incoltit copilul pe bicicleta in parc, in centrul orasului, a alergat el dupa copil sa indeparteze cainii dar era prea departe, au sarit in ajutor, niste barbatu, clienti ai unui restaurant care avea terasa in aer liber si au vazut scena. VI SE PARE NORMAL ????

JE
16 septembrie 2013
pt behehe

Am facut apel la cotidian. fac apel si acum la Curtea de Conturi, sa se sesizeze din oficiu, sa se verifice la sange, pentru ca nu cainele FURA ci OMUL. Ai dreptate cu POLITICIENII CORUPTI., dar cine te impiedica pe tine behehe-he-he sa faci si tu o jalba pentru verificari financiar-contabile pe tarlaua lui Mazare, pentru a pune reflectorul pe POLITICIENII CORUPTI sau acolo iti inceteaza vorbitorul ? M-am intalnit cu un confrate care mi-a spus: "Placerea cea mai mare nu e sa ucizi ci sa cruti" Eutanasierea sa se foloseasca pentru cei foarte bolnavi si agresivi, dar chestia asta nu o decide noni, ca el gandeste otova.

Miruna
16 septembrie 2013
bai mazare,aloooo primaria ,alooo consiliul local.cand aveti de gand sa faceti ceva cu javrele maidaneze?cum am zis de anide zile,suntem campioni la caini maidanezi pe cap de locuitor

HARTA INTERACTIVA Orasele cu cel mai mare numar de caini fara stapan din Romania si topul oraselor fara maidanezi de Raluca Pantazi, Victor Cozmei HotNews.ro Joi, 12 septembrie 2013, 12:55 Maidanez® in Bucuresti Maidanezi in Capitala Maidanezi in Capitala Foto: Agerpres Bucuresti, Constanta si Galati sunt orasele cu cel mai mare numar din caini fara stapan din toata tara. In jur de 100.000 de maidanezi traiesc pe strazile celor trei orase, iar mii de persoane au fost muscate de caini numai anul acesta. La polul opus se situeaza Targu Mures, Vaslui si Zalau, potrivit presei locale. Vezi in articol numarul de maidanezi pe fiecare oras resedinta de judet, o fotografie a situatiei din tara inainte ca legea care permite eutanasierea maidanezilor sa fie promulgata de presedinte.

mazare
16 septembrie 2013
maidanezii

Problema este ca va ramane nerezolvata. Au mai promis nu numai odata,dar mincinosii tot mincinosi raman.De ce nu cheama asiaticii sa curete tara de maidanezi,au idei speciale asiaticii,plus de asta au si retete foarte delicioase cu carne de maidanezi. A devenit Romania crescatorie de caini salbatici in plina strada,maidanezii care au pui lasati liberi si daca treci pe langa puii lor cum sa nu latre si sa nu te sperii,mai ales daca esti si cu copilul tau langa tine. Rusine!!!Curatati odata tara aia de maidanezi,faceti crescatorii de caini,aveti tot felul de asiatici in tara mai ales cel mai multi chinezi care nu le-ar strica o masa copioasa cu ciorba de maidanezi. Rusine!!!!

Dina
16 septembrie 2013
E sansa TA

2013 este anul in care Fondurile Europene NERAMBURSABILE se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul: wwwfondurieuropenenerambursabile.ro

Aura
16 septembrie 2013
Solutie

Autoritatile vor strange cainii la ... Pastele Maidanezilor. Pana atunci propun sa facem curatenie singuri.

JE
16 septembrie 2013
COMPLETARE PT NR. 8

Daca facem socoteala cate amenzi contraventionale sunt pentru prostitutie, aplicate de politia din Constanta, neplatite de "fete" pe motiv de insolventa, si s- ar lua hotararea de a se face curatenie (munca in folosul colectivitatii pentru stingerea debitului), s-ar face o curatenie bec (cum se spune). Nu se poate ca stricam ....carele alegorice ! Daca se doreste, solutii sunt.

ct
16 septembrie 2013
cainii de apartament

cu maidanezii e clar,stransi tinuti MAXIM 14 zile ( cam mult,7 erau suficiente) apoi eutanasiati...problema adevarata sunt cainii de apartament!!! ieri, parcul Tabacarie era plin de nesimtiti plimbatori de caini,de talie mijlocie /mare, FARA BOTNITA! duminica,cu parcul plin de oameni/ copii! evident,nici unul nu strange mizeriile lasate de caine! politia locala? INEXISTENTA ! pai vcine le da amenzi nesimtitilor? e clar,trebuie o lege clara,sa poti avea caine la bloc,doar cu acordul scris al TUTUROR vecinilor,caci pe toti ii deranjezi cu mizeria si galagia! si primaria sa ii taxeze pt mizerie in plus pe nesimtitii care isi plimba cel putin de 2 ori pe zi animalele in jurul blocului/parcuri ! polaris a marit taxa de 4 ori!!!

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6038 secunde