MAIDANEZII VOR FI EUTANASIAȚI. Iată cum se va desfășura procedura

2570
38
MAIDANEZII VOR FI EUTANASIAȚI. Iată cum se va desfășura procedura - fonda-1378835206.jpg

Articole de la același autor

Proiectul de lege privind câinii fără stăpân a fost adoptat, ieri, de plenul Camerei Deputaților cu 266 de voturi pentru, 23 de voturi împotrivă și 20 de abțineri. 

Actul normativ prevede prelungirea de la 7 la 14 zile lucrătoare a termenului în care un câine din adăpost poate fi revendicat sau adoptat, gratuit. După cele 14 zile, autoritatea locală poate decide eutanasierea câinilor sau prelungirea șederii lor în adăpost, cu condiția să aibă resurse financiare pentru întreținerea padocurilor. 

Cu alte cuvinte, parlamentarii s-au referit doar la ceea ce se va întâmpla cu un câine de la momentul capturării, cât durează până se va trece la eutanasiere și care sunt etapele, decizia finală fiind în mâinile primarilor. 

Potrivit proiectului de lege adoptat de Camera Deputaților, consiliile locale au obligația de a înființa, în funcție de necesități, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a actului normativ, servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Câinii fără stăpân vor fi cazați în adăposturi pentru o perioadă de 14 de zile lucrătoare. În termenul prevăzut, câinii capturați și înregistrați în evidențele adăposturilor pot fi revendicați sau adoptați în primele 7 zile lucrătoare de la data înregistrării în evidențele adăposturilor. După expirarea termenului de 7 zile și până la expirarea termenului de 14 zile lucrătoare, câinii pot fi revendicați sau adoptați de către persoane fizice sau juridice, din țară sau străinătate. Revendicarea și adopția sunt gratuite, se stipulează în forma proiectului adoptat de Camera Deputaților. 

"Câinii nerevendicați sau neadoptați vor fi eutanasiați, în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens de către primar, în termenul stabilit prin această decizie. Termenul va fi stabilit avându-se în vedere capacitățile de cazare și disponibilitățile bugetare. Acest termen poate fi modificat motivat. Decizia de eutanasiere se emite pentru fiecare câine în parte, după ce se constată că au fost parcurse toate etapele prevăzute de prezenta ordonanță de urgență", se mai arată în noul act normativ. 

De asemenea, la nivelul serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, se înființează Registrul de evidență a câinilor fără stăpân capturați de pe raza unităților administrativ-teritoriale. 

Comentează știrea

38 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Am un copil muscat de caine
11 septembrie 2013
IN SFARSIT

Niciodata nu e prea tarziu. Copii sunt mai presus de orice. Numai cine nu e parinte nu stie ce ingerasi sunt. Pentru cei care protesteaza nu au decat sa ia cateii acasa si sa aiba grija de ei. Femeia care a luat cainele si I-a dat drumul trebuie sa primeasca o pedeapsa ca si proprietarii cainilor care omoara un copil. Cel mai probabil inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa. Condoleante familiei lui Ionut. Durere cumplita pentru ei.

eu
11 septembrie 2013
...

pe cand eutanasiem si tiganii ca si de astia ne e frica sa mergem pe strada....

je
11 septembrie 2013
EUTANASIA SALVEAZA ROMANIA

Uitati-va la fotografie !. Cel putin la amarata aia maro din fata mercenarului macelar, cum este ea de fericita in fata omului, iesita benevol, dand din coada, increzatoare ca va primi paine si apa. Va primi cel mai mare cadou al vietii ei, MOARTEA.

mincinosi
11 septembrie 2013
pai asta

se zicea si in legile de pina acum, pe care primarii le negau: OUG 215/2001 (a lui Nastase) prevedea eutanasierea maidaenzilor in 7 zile de la prindere, daca nu era adoptat. Legea Marinescu (Bideu) din 2002 prevedea eutanasierea in 14 zile. Acum, s-a adoptat eutanasierea in 14 zile lucratoare. Tot se intinde ata... Problema e daca domnii primary vor binevoi sa o respecte. Pentru ca la noi nu conteaza ce zice legea ci ce vrea primarele. Chiar si acum legile citate sunt in vigoare. Se face ceva?

ct
11 septembrie 2013
cainii de apartament

e clar,in situatia in care am ajuns,legea privind eutanasierea e cea mai buna,DAR, trebuie stopat abandonul cainilor pe strazi...la bloc trebuie o lege pt toata tara,nu poti detine caine fara acordul scris al TUTUROR vecinilor! mizeria,galagia ,o suporta toti! si trebuie sa plateasca o taxa in plus la primarie pt igienizarea orasului!cel putin 120 lei/an,cat e taxa de persoana,un caine face muuult mai multa mizerie decat un om!

maria
11 septembrie 2013
nesimtitii

zilnic,cel putin de 2 ori pe zi,ii vezi cum isi plimba javrele de apartament in jurul blocului.. un copil nu ar adopta,dar sa plimbe javra sa umple de mizerie aleile,parcarea,parcurile,de asta au timp; la 6-7 dimineatza ei pliba javra,seara la fel...parcurile sunt pline de mizerii,primaria ce pazeste? ati scumpit taxa la polaris,taxatii pe nesimtiii cu animale!

noni
11 septembrie 2013
pt je, eu, moai, toi, us, you sau cum draqu te cheama...

Pee amarata aia maro, poti s ao iei acasa si sa o lingi sub coada, daca tot te-a induiosat. Sa nu uitam, ca ce e mic creste si capata instincte. Si puii de urs sunt mici si frumosi, dar parca nu ai vrea sa-l vezi in padure la maturitate. Salut aceasta lege, sa ii omoare, sa scapam de ei, sa faca sapun, sa cumpere iubitorii, sa ii aiba mereu aproape. Cred ca Olguta o sa le faca toate pomenile, parastasele, ca ea sufera cel mai mult. Sa nu uiti sa-ti camuflezi blocul si sa mai pui o yala la interfon, vin hingherii Olguta, mai poti dormi noaptea ? Veti putea pazi non stop ghioarlele tu si vecinii tai ?? Cand o sa ii vad luati de pe strazile orasului, ma imbat de fericire !! HAI CU PLASA, DOMN HINGHER !!!!!

Radu
11 septembrie 2013
HCL

Consiliul local a dat o hotarare acu o luna privind mizeria de care spui tu. eu am caine in apartament si sunt de acord sa curat dupa el. dar hotararea a fost contestata a doua zi in instanta tot de catre incultii care protejeaza maidanezii. in hotarare este stipulat clar cine are caine il plimba afara doar in lesa si curata dupa el altfel este pasibil de amenda.

Răspuns la: nesimtitii
Adăugat de : maria, 11 septembrie 2013
zilnic,cel putin de 2 ori pe zi,ii vezi cum isi plimba javrele de apartament in jurul blocului.. un copil nu ar adopta,dar sa plimbe javra sa umple...
FONDURI UE
11 septembrie 2013
Oferta zilei

2013 este anul in care Fondurile Europene NERAMBURSABILE se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Detalii pe site-ul: wwwfondurieuropenenerambursabile.ro

JE
11 septembrie 2013
SI ALTE PARERI

Dr. Justice & vrem demisia lui oprescu si nu numai (10.9.2013, 19:39:05) Din pacate, se pare ca am avut si am si pe mai departe perfecta dreptate atunci cand am afirmat si o sa afirm si in continuare ca aceasta tara se indreapta cu pasi repezi spre APOCALIPSA DE FACTO. Nu se poate ca o intreaga 'gasca' de mafioti care conduc in momentul de fata aceasta tara, sa vina si sa ne prosteasca intr-un asemenea hal, in timp ce ei au furat si fura si in continuare la greu, toti banii ce au fost si inca mai sunt alocati spre a steriliza si hrani aceste biete vietuitoare care sunt tot creatia DOMNULUI. Atata ipocrizie cata emana acesti politruci de cea mai joasa speta, este strigatoare la cer! Pur si simplu, acesti politicieni, potentatii vremii, ne percep ca pe niste pelicani care inghit orice mojicie si orice mitomanie, oricat de flagranta ar fi ea. Deci, banii alocati pt sterilizarea cainilor maidanezi, bani dati si luati de catre ONG-uri de ceva ani buni, pur si simplu au fost furati, in loc ca sa fie folositi pt sterilizarea cainilor care de s-ar fi facut atunci, adica cu ceva ani in urma, o buna parte dintre acesti ar fi disparut pe cale naturala, adica ar fi murit de batranete, stiindu-se faptul ca un caine nu traieste mai mult de 10-15 ani. Dar nefacandu-se nimic, ci doar furandu-se aproape toate aceste fonduri alocate in acest scop, s-a ajuns ca in loc sa asistam la o scadere a numarului lor, sa constatam ca deja, cei pe care nu i-au sterilizat atunci, intre timp au facut pui si astfel s-au inmultit in mod exponential odata cu trecerea timpului. Iar acum, tot datorita incompetentei, dar mai ales a mafiei din sistemul de stat romanesc, TOCMAI PT A SE ASCUNDE GUNOIUL SUB PRES, ADICA A SE ACOPERII FURTURILE SI MAFIA DIN SISTEM, s-a ajuns la o aberatie fara precedent, adica eutanasierea cainilor ce n-au nicio vina ca omul este un animal biped UCIGAS. Sa platim tot noi, GAFA SAU CHIAR FURACIUNEA FARA DE MARGINI IN CAZUL ROSIA MONTANA, ADICA Cu alte cuvinte, acum, in mod subit, pentru a se da unda verde geno……i, se arata ca ar fi tot mai multe cazuri de oameni muscati de caini, de parca acum s-au trezit alesii si 'edilii', ca avem caini pe starda si nu s-a facut nimic spre a se diminua numarul lor. Iata diversionista lozinca a lor: p r a e t arii votau, cainii muscau. ........nu va este rusine, s n t ri de nimic ce sunteti!

38 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7544 secunde