La iarnă, centralele termice din Mangalia vor funcționa pe gaz

140

Articole de la același autor

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a declarat, într-o întâlnire cu președinții asociațiilor de proprietari, că în această iarnă toate centralele termice din oraș vor fi alimentate cu gaze, iar prețul gigacaloriei va rămâne neschimbat, respectiv 295 lei / gigacalorie. Totodată, edilul i-a asigurat pe reprezentanții locatarilor că nu vor mai exista probleme cu furnizarea agentului termic, în sistemul centralizat. "Deocamdată, au fost montate arzătoarele pe gaz la două centrale termice, iar până la începutul iernii, întregul sistem centralizat va fi alimentat cu gaze naturale", a subliniat primarul. 

Potrivit acestuia, începând cu anul viitor, locuitorii Mangaliei vor resimți și o diminuare a prețului gigacaloriei. 

"Mai întâi trebuie să amortizăm investițiile făcute în noul sistem de furnizare a agentului termic, dar pentru anul viitor situația se va schimba în bine, iar costurile vor începe să scadă", a mai spus Cristian Radu. 

În cadrul discuției cu președinții asociațiilor de proprietari din Mangalia, s-a mai discutat despre contractele locatarilor cu RAJA, reducerea numărului de câini comunitari, reabilitarea spațiilor verzi, amenajarea de parcări și locuri de joacă pentru copii. 

"Sunt multe de făcut în oraș, dar am ales prioritățile, întrucât stăm încă destul de rău cu banii și dacă nu strângeam cureaua, riscam să intrăm în faliment", a precizat primarul. El a spus că reabilitarea termică a blocurilor ar putea începe în toamna anului viitor, în baza unui proiect unitar, la nivelul întregului oraș, cu o finanțare inițială de aproximativ un milion de euro. 

"Va exista un grafic clar de reabilitare pentru fiecare bloc în parte. Anul acesta este posibil să se reabiliteze numai șase blocuri, unde se va face și mansardare, fără costuri publice", a completat primarul. 

Cei prezenți au reclamat starea proastă a drumurilor, însă edilul a explicat că, deocamdată, se pot face doar lucrări de plombare, cu sprijinul Consiliului Județean. 

"Ca să asfaltăm toate străzile din oraș, este nevoie de resurse financiare colosale, de care acum nu dispunem. În plus, trebuie refăcute inclusiv fundațiile străzilor, din cauza lucrărilor de mântuială realizate în anii trecuți", a afirmat Cristian Radu. 

În perioada următoare, reprezentanții primăriei și asociațiilor de proprietari vor identifica, în cartierele orașului, zonele unde se vor amenaja locuri de joacă și parcări pentru posesorii de mașini, care însă nu dețin garaje. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0254 secunde