Primarul Cristian Radu vrea statut de stațiune balneară pentru Mangalia

201
1
Primarul Cristian Radu vrea statut de stațiune balneară pentru Mangalia - cristianradu10-1378480660.jpg

Articole de la același autor

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a participat, zilele trecute, la dezbaterile celei de-a IX-a ediții a Bursei și Forumului de Turism Balnear, care au avut loc în stațiunea Saturn. 

La eveniment au mai fost prezenți ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism, Maria Grapini, președintele ANT, Răzvan Filipescu, președintele FPTR, Mohammad Murad, președintele OPTBR, Nicu Rădulescu și alți reprezentanți din turismul balnear, din țară și străinătate. 

În cadrul discuțiilor, edilul Mangaliei, Cristian Radu, a reiterat sprijinul autorităților locale pentru cei care vor să investească în turism. 

"Cele șase stațiuni aferente Mangaliei sunt de interes național și trebuie puse în valoare, îndeosebi pentru resursele naturale pe care le găsim în această zonă. Avem zece izvoare termale cu proprietăți curative însemnate, iar pentru cei care vor veni să investească în această zonă, municipalitatea va crea un pachet de facilități. De asemenea, îi asigur de toată deschiderea din partea autorităților locale", a precizat primarul Cristian Radu. 

La rândul său, ministrul Maria Grapini a menționat că prin produsele definite la nivelul structurii pe care o conduce, turismul balnear ocupă primul loc și a încurajat totodată patronatele din turism să ceară mai mult de la Guvern. De asemenea, Maria Grapini a vorbit despre rezolvarea aspectului arhitectural al fiecărei stațiuni de interes național din țară și a mai precizat că se lucrează la o lege a turismului, care va reglementa și activitatea din turismul balnear. 

"Este în regim de avizare un act legislativ care va reglementa statutul stațiunilor de interes național și balnear. Astfel, proprietarii vor avea un termen de 12 luni pentru a-și pune la punct clădirile și spațiul verde aferent. În caz contrar, se vor percepe amenzi pe suta de metru pătrat și chiar expropierea, acolo unde legea prevede acest lucru. Exisă dreptul de proprietate, dar mai există și dreptul de vecinătate care trebuie respectat", a precizat ministrul delegat pentru IMM-uri. 

Comentează știrea

Radu
7 septembrie 2013
Statutul adevarat

Neoficial dar adevarat,Mangalia are un statut de oras foarte sarac si trist. Oamenii zambesc fortat,nu au incredere unii in altii si nici nu prea au motive sa aiba. Somajul a nimicit sperantele oamenilor iar cei care lucreaza sunt platiti simbolic.Chiar si cei angajati in mult prea laudatul santier corean nu sunt platiti pe masura efortului si stresului,al regimului de slugi. E nevoie de investitii masive pentru a se crea o piata a muncii adevarata si ar fi suficient potential uman pregatit sa munceasca in diverse domenii.Sa se atraga investitori seriosi si sa se ia in vedere faptul ca turismul nu da de mancare in tot timpul anului,iar atunci cand o face,nu toti castiga din asta,iar cei care castiga nu sunt lucratorii prost platiti, ci doar patronii si actionarii.Cata vreme Mangalia nu va sta bine ca oras in sine,nu va putea fi atractiv nici ca statiune turistica! Cam cati turisti atrage un oras trist,in care omul in loc sa se destinda se simte chiar stingher ?

Articole pe aceeași temă

Joi, 05 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Procesiune religioasă la Mangalia
Pagina a fost generata in 0.5458 secunde