Mariana Gâju, după întâlnirea cu Ponta:

"Salariile primarilor ar putea crește"

261
2

Articole de la același autor

Blocarea posturilor din administrație, lipsa fondurilor sau starea de incompatibilitate în care se află foarte mulți primari din țară au fost principalele probleme aduse în discuție de reprezentanții Asociației Comunelor din România (ACOR) la întâlnirea cu premierul Victor Ponta și vicepremierul Liviu Dragnea. 

Președintele ACOR, filiala Constanța, Mariana Gâju, s-a declarat mulțumită în urma întâlnirii pe care a avut-o cu Dragnea și Ponta și a spus că, una dintre probleme o avea în vizor de 13 ani de zile dar niciun reprezentant al Guvernului nu i-a băgat în seamă.

"Consider că este o mare reușită faptul că am reușit să ne spunem punctul de vedere și să găsim și o rezolvare în ceea ce privește eliminarea clasificărilor pe categorii, respectiv, orașe-municipii sau orașe-comune. Va fi o creștere generată de reclasificarea localităților în funcție de numărul de locuitori, ce va fi inclusă în noul pachet legislativ la care Guvernul s-a angajat să îl adopte. Acest lucru va permite creșterea salariilor în administrația publică locală în funcție de bugetul fiecărei localități. Astfel, avem promisiunea că salariile vor putea crește cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2014, în baza unor modificări legislative la care se lucrează în prezent", a declarat Mariana Gâju.

Ea a mai spus că, în urma întâlnirii se va semna un acord între minister și Asociația Comunelor din România, un acord prin care să fie stabilite principalele acte normative la care se va lucra împreună în viitor.

"Punctele din solicitarea asociației au fost abordate și s-a decis ca până săptămâna viitoare asociația să vină chiar cu articolele de lege și cea mai mare parte a solicitărilor au fost acceptate pentru că sunt solicitări firești", a mai precizat Mariana Gâju.

Legat de starea de incompatibilitate a primarilor, Gâju a spus că acest subiect va mai fi discutat deoarece s-a ajuns la concluzia că nu ar trebui neapărat modificată legea ANI, ci corectarea unui act normativ din 2003.

"Pe acest subiect încă se mai poartă discuții. Credem că ar trebui modificată legea administrației publice locale, precum și alte legi care să fie în concordanță cu legislația europeană", a explicat Gâju.

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, i-a convocat, joi, pe reprezentanții Asociației Comunelor din România (ACOR) la o întâlnire la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, la care a participat și premierul Victor Ponta, în urma solicitării primarilor.

Comentează știrea

ath
7 septembrie 2013
Ar putea..

Nu-mi dau seama daca formularea asta este o "malformatie" gazetareasca sau o "mutatie genetica" specifica politrucilor care nu au simtul raspunderii. Cert este ca expresia asta am auzit-o prima data in discursul tovarasului dottore Ponta. O foloseste des. Un cuvant de genul asta strecurat intr-o fraza reprezinta cea mai buna dovada ca politrucul nu este sigur pe el sau vrea sa te duca cu presul. Sa facem o demonstratie. Cand se discuta despre salariile primarilor,actiunea este FERMA, cuvintele sunt CLARE. De exemplu: "VA FI o crestere generata de..." sau "acest lucru VA PERMITE cresterea salariilor in administratia publica locala ..." sau "S-A DECIS ca pana saptamana viitoare..." Daca intoarcem pagina ziarului la cainii maidanezi aflam ca legea "AR PUTEA fi adoptata saptamana viitoare" sau "ESTE POSIBIL ca săptămâna viitoare să fie adoptat proiectul legii..." sau "PROBABIL săptămâna viitoare,UNDEVA la mijlocul săptămânii,S-AR PUTEA ca acest subiect să fie închis..." sau "POATE VOM PUTEA adopta legea ...". In final aflam de la domnul Dragnea un lucru foarte pretios: "TREBUIE sa protejam vietile oamenilor". Multumesc politrucule,aici mi-au dat lacrimile.Domnule Dragnea,prostia PUTE rau,domnule ! In guvernul asta,nepasarea AR PUTEA sa PUTA,domnule Dragnea !

dr. akon
9 septembrie 2013
acor

Ce draq mai vrea si asta? Are impresia k poate bate cu pumnul in masa premieriii. Asta e un șantaj politic de doi lei. Girantii suntem noi alegătorii.Noi i-am dus pe culmea valului. Oare altii nu pot fi in locul lor. Necesari sunt Toti. Indispensabili nici unul

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3187 secunde