Situație alarmantă! Maidanezii din Constanța sunt cei mai periculoși din țară

2078
36
Situație alarmantă! Maidanezii din Constanța sunt cei mai periculoși din țară - drticaconstantin6-1378915514.jpg

Articole de la același autor

Cazul copilului sfâșiat de câinii maidanezi din Capitală a reaprins un subiect extrem de sensibil: ce facem cu câinii maidanezi? În acest context, medicii constănțeni pun în discuție o problemă extrem de gravă care afectează mai ales copiii: chisturile hidatice, o boală parazitară care poate provoca moartea.

Pericole la tot pasul

În afara discuțiilor despre eutanasiere sau sterilizare, medicii constănțeni pun în discuție problema bolilor parazitare pe care câinii de pe stradă le au din plin. Un exemplu în acest sens, care a dus Constanța pe primul loc pe țară este cel al chisturilor hidadice, o boală care poate distruge ficatul sau creierul și care a făcut zeci de victime anual, mai ales în rândul copiilor.

"Plăgile mușcate sunt prima mare problemă în acest sens. În afara faptului că ele produc din start o infecție majoră, sunt sursa îmbolnăvirii în cazul chisturilor hidatice. Boala se produce în primă instanță la oi, dar pentru a se dezvolta are nevoie de o gazdă purtătoare, cum este câinele. Și deși putem spune că în urmă cu ceva ani era o boală "rurală", acum ea se regăsește și în rândul maidanezilor din orașe care umblă prin tot felul de locuri insalubre și intră în contact cu o serie de paraziți, și transmit mai departe această boală înfiorătoare care a făcut deja multe victime printre copii. De aceea, ar trebui pusă nu doar problema sterilizării, ci și a deparazitării lor interne. Din păcate, Dobrogea este pe primul loc în ceea ce privește rata îmbolnăvirilor", explică dr. Constantin Tica, șeful secției de chirurgie pediatrică din cadrul Spitalului Județean Constanța.

Victime sigure, copiii

Mulți dintre cei care au ajuns la spital în ultimul an cu această problemă au fost copii. Dintre aceștia, cel mai grav caz înregistrat la Constanța este al unui băiețel de 2 ani care a fost operat de specialiști după ce a ajuns să aibă două chisturi hidatice care îi puneau viața în pericol.

"Unul dintre cazurile cele mai grave operate pe secția noastră a fost cel al unui copil de 2 ani care prezenta un chist pulmo-nar și unul cerebral. Cel mai grav este că ajuns în situa-ția de a face boala, chiar dacă se intervine chirur-gical, ea poate recidiva. Ca să nu mai vorbim de faptul că în cazul copiilor poate produce șoc anafi-lactic sau chiar moartea. La noi în serviciu, se ope-rează anual, 10-15 pa-cienți cu chisturi hidatice cu localizări multiple: ficat, pulmon, inclusiv chisturi hidatice cerebrale", mai spune medicul.

O boală fără …simptome

Această afecțiune se încadrează în lista celor "ascunse", iar acest lucru face ca bolnavul să nu "descifreze" în timp util că este purtător. De aceea, medicul trage un semnal de alarmă asupra faptului că trebuie să ne ferim pe cât posibil de câini, dar și a faptului că patrupedele domestice nu fac excepție dacă nu sunt îngrijite corespunzător.

Cu alte cuvinte, și câinele pe care îl avem acasă trebuie să treacă prin deparazitarea internă pentru a-l proteja de acești paraziți.

Cicatrice fără vindecare

Chiar dacă iubim animalele și vrem să le protejăm trebuie să fim conștienți și de riscurile la care ne supunem în fața acelora pe care nimeni nu îi îngrijește. Din acest motiv, medicul a ținut să precizeze cât de grave sunt consecințele mușcăturilor, mai ales la copii.

"Așa cum am spus-o deja, o plagă mușcată e o cicatrice care nu se vindecă niciodată definitiv. Iar dacă vorbim de copii, ele pot duce la suprainfectare și complicații extrem de urâte, cu consecințe asupra sănătății și creșterii lor", completează dr. Constantin Tica.

Cât privește numărul constănțenilor mușcați de la începutul acestui an, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, dr. Stela Halichidis, susține că au fost înregistrate 1840 de plăgi mușcate.

"Sunt foarte mulți pacienți care au ajuns la spital, iar situația este îngrijorătoare. Sunt mult mai mulți decât în anii precedenți, dar să sperăm că se vor găsi soluții și la această problemă".

Comentează știrea

36 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
violette
12 septembrie 2013
nebunia maidanezoofila continua

Maidanzeoofilii,canofilii inraiti si ongistii(3 categorii distincte dar care impartasesc urasau nepasarea pt oameni ) au intrat in delir pt ca au auzit ca maidanezii vor fi ucisi;sa nu ne facem iluzii ,nu vor fi'' curatati '' toti ca in tarile civilizate dar astia mor de frica si spaima ca vor pierde fondurile si patrupezii lor pretiosi,fie si partial

kiki
12 septembrie 2013
si de ce domnii doctori

au tacut pina acum? E si vina lor! In ceea ce priveste nebunia maidaneza, e clar regizata de fosta Securitate -prin retelele ei- in interesul material al catorva. E bine sa fie pusi pa punct! Cei care sustin "dreptul" maidanezilor sa fie prezenti pe spatial public, sunt autorii morali ai tuturor agresiunilor maidaneze. (Muscaturi, paraziti vehiculati, omor.) E timpul sa fie trasi la raspundere penal si civil! In ceea ce priveste gogorita cu "oamenii se opun" (la adunarea maidanezilor) il voi crede pe scopitul de la primarie, care striga tare ciudat (clar scapete) "milogule", cand nu va mai aduna taxele si impozitele locale, pentru ca "oamenii se opun".

Constantean
12 septembrie 2013
Maidanezi

Daca la toate posturile TV se prezinta masurile luate in aproape toate orasele tarii din Constanta nu se arata nimic. Toti au inceput actiuni in baza noii legi doar ia Constanta nimic. Inca sa nu fi ajuns Dl. primar la birou sa dicteze ceva masuri, ca doar activitatile din Mamaia s-au incheiat ??? Unde putem afla cati caini au fost adunati in fiecare zi? Care este nr. de telefon pentru anuntarea locurilor cu haite de caini ? Am crezut ca Legea va misca ceva dar in Constanta totul se misca in stilul primariei. Daca nu este pentru cartierul de amarati ai lui Mazare sau pentru pachetele batranilor mai poate astepta !!!

Dani
12 septembrie 2013
Sa spunem totul

1. De unde mai vin microbii. Da, dar de excrementele oamenilor ce spui? stii ca sursa cea mai importanta de imbolnavire a oamenilor sunt oamenii bolnavi? ce ne facem cu rahatii lasati de oameni pe strazi? de scuipatii lor intr o tara si un oras care colcaie de tuberculoza? pe langa TBC mai mentionez aici gripa si alte viroze de care va speriati si va vaccinati (degeaba) si care va omoara Dar la excrementele animalelor de ferma cu care sunt contaminate carnea (ca banuiesc ca esti carnivor), laptele.. mai studiaza un pic si vezi ca toata carnea e contaminata de excremente de la animalele sacrificate. De salmoneloza, toxiinfectii alimentare ai auzit? Nu numai cainii sunt animale ci si animalele pe care le consumi (ca banuiesc ca nu esti etic vegan) si alea produc excremente. Adica, daca vorbiti de microbi,de paraziti DATI TOATE DETALIILE sa vada OMUL de unde sare iepurasul si-l ataca in sanatate. 2. Cat priveste frica "ca vor pierde fondurile" aici intr-adevar trebuie sesizata CURTEA DE CONTURI, facute verificari la sange si ce constatam ....ca OAMENII au furat. Pentru furt, normal este nitica puscarie. Cine fura, SA PLATEASCA..

Coditoiu Caineata
12 septembrie 2013
Unde-i parada ?

Stai linistiti,mai intai va fi o parada cu Mazare deghizat in maidanez si abia apoi va incepe procesul de decainizare a orasului. Aveti nitica rabdare !

boss
12 septembrie 2013
pt hinghierii inexistenti

Cind veti aduna haitele din km.4-5 de la piata,de pe str.Progresului?In fiecare zi apar alti ciini.Administratorul blocului unde locuiesc susttine ca intr-o zi o masina a serv de ecarisaj a oprit pe strada si a eliberat citeva ghioarle.Cind vom dormil linistiti fara sa mai fim deranjati de latratori?Sint citeva exemplare carora le cade blana,se freaca de numerele de inmatriculare ale autoveh. parcate.Va rog din tot sufletul eliberati-ne strazile,parcurile,incintele scolilor de patrupede.Am auzit ca la Sc.8 s-au luat masuri.Cind ajung hinghierii si in cartierul Km.4-5?

sorina
12 septembrie 2013
promaideanezi

Ma intreb de unde au aparut toti acesti dr.mengele care vor sa ucida cainii precum acesta a ucis evreii .Cred ca au violenta in sange iar acum au primit unda verde pentru a se desfasura liber.Eu am vazut un copil care a spanzurat o pisicuta intr-un copac.asta de intapla la casa de cultura,deci in buricul orasului.Astia suntem toti?Cum s-a ajuns aici?

George
12 septembrie 2013
Dog lover sorina

Sa vedem daca mai ai aceiasi parere atunci cind te va musca o ghioarla.Stii cit costa tratamentul,desteapt-o?

Răspuns la: promaideanezi
Adăugat de : sorina, 12 septembrie 2013
Ma intreb de unde au aparut toti acesti dr.mengele care vor sa ucida cainii precum acesta a ucis evreii .Cred ca au violenta in sange iar acum au...
Sam
12 septembrie 2013
Oferta zilei

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

JE
12 septembrie 2013
EUTANASIA SALVEAZA ROMANIA

Am vorbit si ieri (am postat mai multe comentarii) tot la acest cotidian si vorbesc si azi. Oamenii au scos tot ce este mai abject din ei (ura, violenta, cruzime la adresa necuvantatoarelor ca expresie a frustrarilor acumulate in timp si nerezolvate) . Va dati seama ca daca "ghioarlele" s-au frecat de numerele de inmatriculare ale autoveh. si asta este BOSS, trebuie aplicata MOARTEA cu certitudine . Pai, m-ar strange si pe mine de gat pt o astfel de lezmajestate. Astia sunt OAMENII cu astia defilam. Nu ma mir ca un copil a spanzurat o pisica si inca in buricul Constantei ca doar ce puteau sa vada si sa inteleaga.Numai aceste mesaje si sunt suficiente pt incitare la cruzime.

36 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5704 secunde