La Festivalul de Film, medalion comemorativ Jean Constantin

682
La Festivalul de Film, medalion comemorativ Jean Constantin - jean-1310154999.jpg
Marți, 12 iulie, începând cu ora 22, în cadrul Festivalului Național de Film Românesc 2011, pe Scena Cazino ("La fântâni"), din stațiunea Mamaia, se va desfășura Medalionul comemorativ - Jean Constantin, care va fi urmat de proiecția ultimului film în care a jucat marele actor, comedia "Poker", în regia lui Sergiu Nicolaescu, care și-a anunțat prezența.
"Poker" este cea de-a doua comedie din cariera regizorală a lui Sergiu Nicolaescu, care îi aduce în rolurile principale alături de Jean Constantin, pe Horațiu Mălăele, pe Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Ion Rițiu, Mircea Diaconu, Vasile Muraru și Cătălina Grama. Filmul este o adaptare a celebrei piese de teatru, cu același nume, a scenaristului Adrian Lustig.
În cele șase zile de festival, cinefilii vor putea urmări producțiile care au intrat în cele patru competiții ale festivalului: Lung Metraj, Scurt Metraj, Documentare, Film studențesc, precum și medalioanele comemora-tive pentru câțiva dintre marii actori care, în ultimii ani, au dispărut definitiv de sub lumina reflectoarelor: Jean Constantin, Dina Cocea, Gheorghe Dinică, Marga Barbu, Ștefan Iordache și Lucia Mureșan.
Secțiunile competitive ale festivalului se vor desfășura la CityPlex Constanța, iar în piațeta Cazino Mamaia (scena de "La fântâni") se vor proiecta filmele reprezentative pentru cariera marilor actori comemorați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Stire din Monden : Iată cum arată bustul lui Jean Constantin
Pagina a fost generata in 0.2218 secunde