Deși Constanța are mulți câștigători la diferite concursuri școlar

La Gala Consiliului județean au fost premiați doar olimpicii

396

Articole de la același autor

Ieri, în sala Teatrului de Stat Constanța, s-a desfășurat Gala de premiere a elevilor câștigători la olimpiadele școlare și a sportivilor din județul Constanța.
Consiliul Județean Constanța a acordat diplome și premii pentru 88 de elevi constănțeni câștigători ai locurilor I, II și III la olimpiade naționale și internaționale. Deși elevii constănțeni au obținut pe parcursul anului școlar 2006-2007 numeroase premii la importante concursuri naționale și internaționale, Consiliul Județean Constanța a hotărât să acorde diplome și premii doar elevilor care au obținut locurile I, II și III la Olimpiadele naționale și internaționale.
Drept urmare, Inspectoratul Școlar Județean a centralizat listele doar cu elevii olimpici, cei care au câștigat premii la alte competiții au rămas pe dinafară, chiar dacă au muncit la fel de mult sau poate mai mult decât colegii lor participanți la olimpiadă.

Premii pentru șapte olimpici internaționali
Astfel, ieri după-amiază, au fost premiați șapte olimpici internaționali ai Constanței, dintre care cinci au fost recompensați la București de Ministerul Educației, în urmă cu aproximativ o lună. Gabriel Petrică, elev în clasa a XI-a la Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", a fost răsplătit pentru medalia de bronz la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada Yakutia - secțiunea fizică, Ioana Teodora Tofoleanu și Ruxandra Bârzan, eleve în clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Ovidius", au obținut medalia de aur, respectiv medalia de argint la secțiunea chimie - Olim-piada Pluridisciplinară Tuymaada Yakutia, Mihai Roman, elev în cla-sa a VIII-a, a câștigat argintului la Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori în 2006. Edvin Caiali a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Chimie "C. D. Mendeleev", iar Miruna Antonia Popescu a obținut premiul III la Olimpiada Internațională de Astronomie, ambii învățând la Liceul Teoretic "Ovidius". De asemenea, printre olimpicii internaționali se numără și Cristina Denisa Roșu care a câștigat, recent, medalia Word Gold a Instituției LCCI din Londra.

20 de elevi răsplătiți pentru aur la olimpiade
De asemenea, pentru obținerea locului I la olimpiade naționale au primit premii 20 de elevi, pentru argintul câștigat de-a lungul anului au fost premiați 30 de elevi, iar alți 25 de tineri constănțeni au fost răsplătiți pentru premiul III obținut la diferite olimpiade naționale. În cadrul olimpiadelor sportive, au fost acordate șase premii, din care trei pentru câștigătorii locului I la șah, fotbal și tetratlon, două premii pentru elevii care au obținut argintul la handbal, respectiv Olimpiada Națională de Teorie Sportivă și un premiu pentru locul III obținut la o competiție de fotbal. De menționat că la concursurile sportive desfășurate pe echipe, premiile au fost acordate colectivului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7556 secunde