"Lacul Lebedelor", vineri, la Teatrul "Oleg Danovski"

407
Chiar dacă Festivalul s-a încheiat, stagiunea continuă la Teatrul "Oleg Danovski". Pentru vineri, 16 noiembrie, compania de balet a teatrului ne-a pregătit, la un an de la premieră, "Lacul Lebedelor", într-o distribuție excepțională: Eliza Maxim debutează în rolul principal (Odette - Odile), alături de Jeonil Yoon din Coreea de Sud în rolul lui Siegfried și de Horațiu Cherecheș (Rothbart). 

Subiectul baletului este unul dintre cele mai cunoscute și a fost pus în scenă pentru prima dată în 1877, în Moscova, la renumitul Teatru Balșoi, coregraf fiind Julius Reisinger, având ca sursă de inspirație o veche legendă rusă. Mai târziu, în 15 ianuarie 1895, o nouă coregrafie realizată de Marius Petipa și Lev Ivanov a avut un succes enorm la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg. Marius Petipa s-a ocupat de primul și al treilea act, iar Lev Ivanov de al doilea și ultimul act. Între timp, textul a fost de mai multe ori transcris și modificat, astfel că unele variante au un final diferit față de cel original. 

Versiunea prezentată de TNOB "Oleg Danovski" este clasică, având totuși o tentă modernă prin realizarea costumelor și a decorurilor, a materialelor folosite, dar și a unor momente coregrafice.

Din distribuție, mai fac parte Adrian Mihaiu, Claudiu Dan, Aliss Tarcea, Amalia Mîndruțiu, Rie Aoyagi, Laima Costa, Kanoko Suzuki, Kim Yeji, Anca Strnad, Delia Luca, Andrada Dedu, Mihai Pâslaru, Oleg Godoroja, Marian Basarabeanu, Antoniu Gheorghiu, Gelu Râpă, alături de ansamblul de balet. 

Coregrafia este semnată de Mihai Babușka, iar scenografia aparține Adrianei Urmuzescu. Asistent coregrafie: Monica Cherecheș. 

Biletele se pot procura de la casa de bilete din incinta teatrului, de luni până vineri, între orele 11:00 și 17:00 , iar în seara spectacolului, între 18:00 și 19:00. Prețul biletelor variază între 15 lei (elevi, studenți și pensionari) și 40 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 12 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cea mai frumoasă seară pariziană
Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Spectacol suspendat
Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Program de festival la "Oleg Danovski"
Pagina a fost generata in 0.2841 secunde