Cel mai așteptat eveniment cultural al anului, la Constanța

402
Cel mai așteptat eveniment cultural al anului, la Constanța - celmaiasteptateveniment1-1350061181.jpg
Cea de-a XXXVIIII ediție a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, care debutează duminică, 14 octombrie, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", constituie momentul de maximă importanță al agendei culturale constănțene, pentru că reunește atât lucrări celebre, care s-au bucurat de priză la public, dar și invitați de marcă ai scenei românești și internaționale.


Cel mai bun exemplu îl constituie concertul vocal-simfonic "Stabat Mater", de Gioacchino Rossini, din deschiderea festivalului, care o are în distribuție pe celebra soprană Ala Cheptini. Aceasta a absolvit Academia de Muzică "G. Musi-cescu" din Chișinău, la clasa maestrului Mihai Munteanu, și cursurile de masterat ale sopranei Eugenia Moldoveanu și Toma Popescu (Viena). A fost pe rând solistă a Capelei Corale "Doina" a Filarmonicii din Chișinău, Studioului de Operă din Chișinău, Teatrului de Operă și Operetă - Craiova, iar din 2004 este solistă a Operei Naționale din București. Pe aceste scene, și nu numai, a dat viață multor personaje din operele unor mari compozitori precum Puccini, Verdi, Bizet, Boito, Mascagni ș.a.

Îi vor fi parteneri Alei Cheptini pe scena de la "Oleg Danovski" soliștii Oana Andra (București), Virgil Profeanu (București) și Dragojlub Bajic (Serbia). Dirijorul orchestrei este Cristian Sandu (Cluj).

Programul festivalului

Următorul spectacol din cadrul festivalului va aduce în fața publicului constănțean joi, 18 oc-tombrie, de la ora 19, ansamblul de balet din Kiev și faimoasa lucrare a lui Ceaikovski - "Lacul Lebedelor". Soliști - Natalia Matsak și Denis Nedak.

Vă oferim o trecere în revistă a tuturor spectacolelor pe care le veți mai putea viziona la ediția din acest an. Sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 19, seară de operă - "Aida", iar duminică, 21 octombrie, ora 19, o feerică seară de balet oferită de Horațiu Cherecheș, care a semnat regia și coregrafia "Cenușăresei".

Miercuri, 24 octombrie, ora 19, actrița Stela Popescu va urca pe scenă în spectacolul "Coana Chirița", prezentat de Opera Comică din București.

Teatrul Național de Operetă "Ioan Dacian" din București va prezenta spectacolul "Liliacul". Duminică, 28 octombrie, ora 19, este rândul premierei "My Fair Lady".

Marți, 30 octombrie, este programat la matineu, de la ora 11, muzicalul semnat de Marius Țeicu "Micuța Dorothy".

Vineri, 2 noiembrie, ora 19, "Bărbierul din Sevilla", sâmbătă, 3 noiembrie, ora 19, Valori interpretative ale Operei din Brașov vor fi aduse pe scena constănțeană de Anda Pop, Asineta Răducan, Adrian Mărcan, Liviu Iftene, iar la pian - Ovidiu Mezei. Duminică, 4 noiembrie, ora 19, o operă celebră din repertoriul Teatrului "Oleg Danovski" - "Carmen", cu un solist invitat din Germania - Hermine May.

În ultimul week-end al festivalului, melomanii vor fi răsplătiți cu o premieră în coregrafia, regia și scenografia maestrului Horațiu Cherecheș, un poem vocal-coregrafic intitulat "L’Or de Paris".

Duminică, 11 noiembrie, de la ora 19, sunt așteptați la Balul Operei toți cei care iubesc Teatrul "Oleg Danovski", scena constănțeană și artiștii ei de valoare, pentru a-i sărbători la finalul celui mai așteptat eveniment cultural al anului.

Până atunci, însă, le dorim mult succes!



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Program de festival la "Oleg Danovski"
Marţi, 02 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Muzica basmelor" la TNOB
Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Contesa Maritza" pe scena "Oleg Danovski"
Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Festivalul Japonez Aki Matsuri
Pagina a fost generata in 0.3358 secunde