Lecție despre istoria comună româno-sârbă

217
Lecție despre istoria comună româno-sârbă - lectiedeistorie-1472574738.jpg

Articole de la același autor

Asociația Națională Cultul Eroilor "Regina Maria" Filiala Constanța și Liga de prietenie româno-sârbă au organizat Proiectul "100 de ani de la luptele pentru apărarea Dobrogei. Frăția de arme româno-sârbo-cehă".


Cu acest prilej, astăzi, de la ora 18, la Muzeul Național de Istorie Militară "Ferdinand I" filiala Constanța, va avea loc inaugu-rarea foto-expoziției cu tema "Acțiunile Diviziei 1 Voluntari Sârbi pentru apărarea Dobrogei". Aceasta este organizată de către Muzeul de Istorie din Novi-Sad.


Mâine, de la ora 17, la Univer-sitatea "Ovidius" va avea loc o sesiune de comunicări științifice, cu participarea unor istorici sârbi și români, urmată de un concert al Coralei "Armonia" a Arhie-piscopiei Tomisului, cu parti-ciparea grupului vocal "ZVUCI s KAMENA" din Serbia.


Vineri, 2 septembrie, va avea loc un itinerar eroic, cu vizitarea localităților Topraisar, Amzacea, Mereni, Cobadin și Pietreni, în care voluntarii sârbi și cehi au luptat în perioada august-octombrie 1916, precum și oficierea unor slujbe religioase la Cobadin și Plopeni.


Sâmbătă, 3 septem-brie, de la ora 10, este programat un ceremonial militar și religios la Monumentul Eroilor sârbi din Medgidia.
Slujba religioasă va fi susținută de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muncelului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2357 secunde