Vivat Colegiul "Mircea" și elevul său de aur!

3778
Vivat Colegiul
Săptămâna trecută, în localitatea japoneză Tsu, s-a desfășurat a X-a ediție a Olimpiadei Inter-naționale de Științe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO), la care, alături de alți 100 de elevi din 26 de țări, a par-ticipat și lotul olimpic al României, care a cucerit trei medalii de argint și o medalie de bronz.


Medaliile de argint au fost obținute de Alexandra Alexiu (clasa a X-a/Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești), Hakan Calila (clasa a X-a/Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța) și Tudor Pipirig (clasa a XI-a/Colegiul Național "Emil Racoviță" din Iași). 


Diana-Gabriela Oprea (clasa a X-a/Colegiul Național "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Buzău) a fost medaliată cu bronz. 


Demn de remarcat este faptul că trei dintre unitățile de învățământ din care provin laureații din acest an au avut premianți și la ultimele două ediții: Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța (2014 și 2015), Colegiul Național "Emil Racoviță" din Iași (2015) și Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești (2014).


Profesorii pregătitori ai elevului constănțean Hakan Calila sunt Adina Dogărescu (fizică), Doina Bălașa (chimie), Adriana Popescu (biologie) Aurelia Dănilă (geografie). În prezent, el este plecat într-o tabără de pregătire în Bulgaria.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2221 secunde