Liceeni-actori pe scena Teatrului de Stat

486
Reînviind o tradiție ce s-a materializat în matinee sau mici scenete jucate de actori în unitățile școlare, Teatrul de Stat Constanța oferă posibilitatea liceenilor pasionați de dramă să-și exprime talentul pe scena acestei instituții.
Joi, 30 octombrie, și vineri, 31 octombrie, de la ora 19, patru trupe de teatru aparținând tot atâtor licee vor oferi spectacole părinților, rudelor, prietenilor, tuturor constănțenilor interesați.
Liviu Manolache, inițiatorul acestui proiect, aflat, ieri, la Zilele Craiovei, în calitate de invitat special, împreună cu Nina Udrescu, pentru a prezenta piesa "Gin Rummy", ne-a declarat că, din experiența acumulată pe scene din Anglia, Norvegia sau în țară, și-a dorit să arate, prin acest proiect, că teatrul este al urbei, al oamenilor. De altfel, anul trecut, trupa Liceului "Ovidius", coordonată de Liviu Manolache, a obținut premiul pentru cel mai bun spectacol pe o temă dată ("Nunta" de Cehov) la Festivalul de teatru pentru tineret organizat de Florin Zamfirescu în calitate de președinte al UNATC.
"Le vom pune la dispoziție tot ce înseamnă aparatură de scenă, pentru ca ei să simtă atunci când urcă pe scenă că nu este o serbare școlară, ci o reprezen-tație în toată regula. Vă garantez că, prin acest proiect, care sper să se bucure de succes, peste câțiva ani, vom asista la mari surprize. Și asta pentru simplul motiv că drama, spre deosebire de teatrul ca spectacol, îi ajută pe tineri să se cunoască cu mijloacele specifice artei teatrale", a mai declarat actorul.
Joi, 30 octombrie, vor intra în reprezentații elevii de la Liceul Teoretic "Eminescu", care împreună cu trupa de la Palatul Copiilor vor prezenta piesa "Hecuba", urmați de o trupă a ARAS ce reunește liceeni din mai multe unități constănțene. Vineri, 31 oc-tombrie, vor oferi spectacol trupele de la Liceul "Traian" - "Crayz Kids" (pastile de pantomimă), Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" - "Opera de trei parale", și Liceul Teoretic "Ovidius" - "Nunta" de Cehov.
În ambele seri, reprezentațiile încep la ora 19, fiecare durând în jur de 40 de minute, cu excepția celei oferite de ARAS. Intrarea este liberă pentru elevi, adulții plătind modica sumă de 5 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9451 secunde