Liceul "Ovidius" - înapoi în bănci după jumătate de veac de la absolvire

661

Articole de la același autor

În băncile aulei Liceului Teoretic "Ovidius" din Constanța s-au întors vineri, 5 iunie, aproape 60 de absolvenți ai promoției anului 1965 ai Școlii medii nr. 3, reuniți într-un emoționant eveniment. Momentul a fost cu atât mai emoționant, cu cât această promoție este prima care a absolvit în actuala clădire a liceului, care anul acesta va aniversa 54 de ani de la inaugurare.

Printre absolvenți se numără și actualul președinte al Universității "Andrei Șaguna", prof. dr. Aurel Papari, care ne-a mărturisit că cea mai puternică amintire din anii de liceu a fost chiar prima zi într-o instituție ce tocmai se inaugura. "După ce am susținut examenul de admitere, pe poarta Școlii medii nr. 3 intrau 400 de elevi care urmau să intre în clasa a VIII-a și să termine liceul în clasa a XI-a cu un examen de maturitate. Emoția a fost cu atât mai sporită cu cât eram 10 clase a câte 40 de elevi, o impresionantă masă de copii", afirma dr. Papari, adăugând că cel mai drag profesor i-a fost Lucia Nicolae, de limba română.

Deschiderea festivității aniversare a unei jumătăți de veac de la absolvirea cursurilor liceale a aparținut actualului director, prof. Cristina Anghel, la rându-i absolventă a acestei instituții.

"Trăiesc alături de dvs. emoția revederii și retrăiesc emoțiile de elev. Mă bucur pentru dvs. că vă reîntâlniți cu bucuria de a fi parcurs un drum frumos care a început aici, la poarta acestei școli, și pe care l-ați continuat cu o viață împlinită", a spus prof. Anghel. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.493 secunde