Liceul "Ovidius", partener într-un proiect de animație culturală

374
Liceul

Articole de la același autor

La Dobrich (Bulgaria), a avut loc întâlnirea finală a proiectului "Black Sea Cultural Animation Program", la care Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța a fost partener alături de Institutul Internațional de Management, Dobrich, Bulgaria; Directoratul Național pentru Educație, Edirne, Turcia; Asociația "Tineri pentru realizare", Yerevan, Armenia; Centrul georgian pentru artă și cultură, Tbilisi, Georgia; Școala vocațională anatoliană pentru turism, Edirne, Turcia; Colegiul Universitar Internațional, Dobrich, Bulgaria. Proiectul s-a desfășurat în perioada 2011-2013 și a fost finanțat de Programul Operațional Comun de Cooperare în bazinul Mării Negre. De-a lungul proiectului, au fost studiate politicile, strategiile, modelele și practicile existente în domeniul animației culturale în țările partenere. A fost creată o bază de date care include 84 de obiective culturale, clasificate în patru categorii: obiceiuri și tradiții, situri culturale și peisaje; expoziții și târguri; festivaluri. Pe site-ul proiectului, a fost creat un tur virtual "Patrimoniul cultural al Mării Negre", care constă în patru rute: obiceiuri și tradiții; situri culturale și peisaje; expoziții și târguri; festivaluri. S-a publicat și un catalog cu același titlu. 

A fost realizat un program educațional interdisciplinar de pregătire profesională cu titlul "Animația culturală", în care au fost încorporate și programe de formare la distanță. A fost organizată o Academie de Vară pe tema animației culturale la Dobrich, Bulgaria. Cel mai popular eveniment de promovare din cadrul proiectului a fost festivalul Internațional "Patrimoniul cultural al Mării Negre - granițe comune, soluții comune", organizat la Dobrich.

Site-ul proiectului a înregistrat peste 30.000 de vizite - www.culture-animation.net. S-a stabilit o rețea pentru animația culturală în regiunea Mării Negre, cu un centru și patru puncte de contact.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Noi premii pentru liceenii de la "Ovidius"
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Ei sunt olimpicii medaliați ai Constanței
Vineri, 19 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Caz de TBC la Liceul "Ovidius"
Pagina a fost generata in 0.4895 secunde