Liceul Teoretic "Ovidius" - medalie de argint de la Balcaniada de Matematică

456
În localitatea Veria (Grecia), s-a desfășurat cea de-a 16-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, la care au participat șase elevi români de clasa a VIII-a. Acesta este un concurs anual destinat elevilor din statele situate în zona balcanică.

Înainte de a pleca la această prestigioasă competiție, cei șase au susținut în avans evaluarea națională, între 5 și 11 iunie.

Zilele trecute, elevii români s-au întors de pe meleagurile elene cu un palmares impresionant: șase medalii - două de aur și patru de argint. Printre cei care au urcat pe podium s-a numărat și Vladimir Ioan Vîntu, absolvent al clasei a VIII-a la Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanța.

În afară de elevul constănțean, pe podiumul Olimpiadei Balcanice de Matematică au mai urcat Laurențiu Ioan Ploscaru (Râmnicu Vâlcea - aur), Andrei Teodor Andronache (București - aur), Raluca Dărăuță (Bacău - argint), Ovidiu Avădanei (Iași - argint) și Paul Ioan Stoienescu (București - argint).

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din cadrul Ministerului Educației, Victor Stelian Fedorca, impresionant de modul cum s-au prezentat elevii români i-a contactat telefonic pe toți membrii delegației României și i-a felicitat pentru rezultatele remarcabile. Într-un clasament neoficial pe națiuni, lotul României s-a situat pe poziția a II-a. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4371 secunde